APROPA’T: FESTIVAL D’ARTESANIES DEL POBLE ESPANYOL

El Poble Espanyol presenta per primera vegada un gran festival dedicat a l’artesania!

  • Dies 18 i 19 de novembre de 10 a 18 hores

apropa't

El Poble Espanyol es converteix en el punt de trobada i de celebració de l’artesania, de la tradicional a la més contemporània.

Apropa’t, el Festival d’artesanies del Poble Espanyol convida a famílies, adults i professionals del sector a descobrir, de manera lúdica i festiva, la diversitat de l’ofici artesanal.

Hi haurà més de 15 tallers de diferents disciplines per a famílies i adults, demostracions, instal·lacions artístiques, creacions col·lectives, projeccions, espectacles i música en directe integren la programació d’aquesta primera edició del festival.

El cap de setmana del 18 i 19 de novembre el recinte s’omplirà d’activitats per a amants de la cultura artesana i curiosos amb ganes d’experimentar al voltant de l’artesania.

La programació inclourà demostracions, projeccions audiovisuals, instal·lacions artístiques, espectacles, música i una llarga llista de tallers pensats per a nens, nenes i adults.

Diversos espais del Poble Espanyol acolliran durant dos dies les activitats proposades pels propis artesans i artesanes que treballen habitualment al recinte però també col·lectius i gremis d’arreu del territori català que mostraran el seu treball en directe i convidaran els visitants a experimentar l’artesania des de diferents punts de vista.

apropa't

El festival es divideix en 3 grans eixos temàtics:

Entre mans és una invitació a conèixer els secrets de l’artesania a través de creacions col·lectives, visites als tallers i mostra viva d’oficis artesans. Podreu formar part del procés creatiu de l’obra, aportant les mans per crear una peça col·lectiva, veure creacions en directe, i conèixer artesans i artesanes.

– Plaer temporal suposa una aproximació a l’art efímer, a la bellesa i al plaer de la contemplació a través d’instal·lacions artístiques, exposicions i projeccions
audiovisuals als carrers, aparadors i altres espais del Poble Espanyol. En aquest marc, podreu descobrir diferents peces que han format part de la Mostra Internacional d’Audiovisuals d’Artesania. Així mateix, el Consorci de Comerç, Artesania i Moda també presentarà una selecció d’obres de l’exposició Visions of Catalonia: Designing Crafts de la 2a Biennal d’Artesania Contemporània Catalana, i una mostra de peces creades per artesanes i artesans que han estat guardonats amb el Premi Nacional d’Artesania al Talent Jove per la Generalitat de Catalunya.

Crear x Crear ofereix experiències d’aprenentatge centrades en la pràctica artesanal. Artesans i artesanes experimentats en diferents disciplines compartiran
els seus processos creatius, tècniques, materials i coneixements amb el públic assistent.

Per acabar d’arrodonir l’experiència, el Festival comptarà amb 3 espectacles especials, uns tallers-performance de construcció d’instruments reciclats amb Pep Gol, una demostració de vidre bufat amb Pròsper Riba, de les Arts del Vidre, i dos concerts de guitarra espanyola amb Santiago de Cecilia, luthier i músic.

Més informació > https://bit.ly/3S9dlYq

Per als no residents a Catalunya, l’accés a aquesta activitat està inclosa a l’entrada general al Poble Espanyol. Pots comprar-la aquí.

 MÉS INFORMACIÓ

data inici
18-11-2023
data fi
19-11-2023

lloc

Poble Espanyol, Barcelona

Horari

De 10 a 18 hores

Més informació

Per als no residents a Catalunya, l'accés a aquesta activitat està inclosa a l'entrada general al Poble Espanyol. Pots comprar-la aquí.  

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.