EL FAMILIARIA D’EMPÚRIES

Cultura en família al jaciment arqueològic d’Empúries

Dissabte 30 de juliol de 2022 de 10 a 20 hores
Lloc: Ruïnes d’Empúries – L’Escala

El familiaria és una oportunitat única per descobrir en família les Ruïnes d’Empúries, el jaciment grecoromà més important de Catalunya.

Durant un dia sencer tots/es podreu gaudir de la història i aprendre molts dels secrets sobre el jaciment.

FAMILIARIA

Les activitats i tallers de recreació històrica són un dels principals reclams de l’activitat, ja que els més petits de la família (tallers per a totes les edats) puguin fer d’arqueòlegs per primera vegada, puguin elaborar ceràmica i llànties com es feia fa milers d’anys.

També es podrà participar a tallers de ceràmica, de joies i amulets, de mòbils i de gastronomia i d’un taller musical de percussió corporal.

Durant el Familiaria s’instal·larà al Jaciment d’Empúries un campament romà de la mà del grup de reconstrucció històrica Barcino Oriens. Dins el campament els nens i nenes podran participar a tallers de pentinats i maquillatge a la manera romana, així com convertir-se en legionaris i gladiadors per un dia.

També es podran veure demostracions de reconstrucció històrica relacionades amb la vida de legionaris i gladiadors romans.

A banda de les activitats temàtiques, hi haurà un espectacle de titelles de La Genovesa i com a final de festa hi haurà un espectacle amb Landry, que portarà al Jaciment d’Empúries el seu espectacle musical.


També es farà, com a novetat, un taller de gastronomia.

L’entorn fantàstic dels jardins de les Ruïnes d’Empúries acollirà totes les activitats programades.

FAMILIARIA

L’entrada al Familiaria inclou la visita al Jaciment i els assistents poden entrar i sortir del recinte les vegades que vulguin per anar a la platja o visitar l’entorn. També poden gaudir de servei de restauració i begudes. A més, durant tot el dia hi haurà habilitat un espai de pícnic.

L’activitat està organitzada pel Museu d’Arqueologia de Catalunya-Empúries i per la productora Pistatxo Produccions, promotora del Festivalot de Girona, amb la col·laboració de l’Ajuntament de l’Escala.

El preu de l’entrada anticipada és de 10 euros. Els menors de 5 anys no paguen entrada.

Més informació AQUÍ
Compra les entrades AQUÍ.

familiària

 
MÉS INFORMACIÓ

data inici
30-07-2022

lloc

Jaciment arqueològic d'Empúries
C/ Puig i Cadafalch s/n (17130 Empúries) - L'Escala

Comarca:

Alt Empordà
Latitud i Longitud:
42.1336690, 3.1185510
Web:
https://familiaria.cat/

Més informació

Compra les entrades AQUÍ. familiària
.