ENCENALLS DE XOCOLATA

El plaer d’una delícia de xocolata i ametlles

Mentre preparem aquesta recepta … els més petits tenen permís per llepar-se els dits (però no en sentit figurat, sinó de veritat).

Aquests encenalls es preparen de la manera més fàcil i els nens i nenes poden col.laborar en l’elaboració dels encenalls i, evidentment, en menjar-se’ls.

Preparació:

Escalfem aigua en una olla. Tallem la xocolata en trossos petits i els posem dins un recipient. Quan l’aigua de l’olla ja bulli hi posem a dins el cossi on hi tenim la xocolata i la fonem al bany maria.

Quan estigui fosa, li afegim una mica de mantega i esperem que en fongui.
Si només ho han de menjar adults, podem afegir-hi a la xocolata una mica de whisky o conyac.

Quan estigui tot ben fos, hi tirem a dins l’ametlla tallada i ho remenem ben bé.

Encara amb la xocolata calenta, comencem a elaborar els encenalls: agafem un plat i hi anem posant petites piles de xocolata amb ametlla. És important que les petites piles no es toquin entre elles.

Quan ja haguem acabat, posem el plat al congelador durant una estona, per tal que la xocolata es solidifiqui. Quan veiem que la xocolata s’ha endurit, retirem els plat del congelador i el posem a la nevera fins uns minuts abans de menjar-ho.

Tingueu en compte que potser a l’hora de treure els encenalls, aquests s’han quedat una mica enganxats al plat. Es tracta de desenganxar-los, a pressió, i col.locar-los en un altre plat per tal de servir-los.

Ja ho veureu: èxit garantit!

MÉS INFORMACIÓ

Encenalls de xocolata amb nens!

Més informació

Ingredients

  • Xocolata negra per fondre (1 rajola)
  • Ametlles (les podem comprar ja tallades)
  • Una mica de mantega
 

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.