EXPOSICIÓ FAMILIAR AL PARC DE COLLSEROLA

EXPOSICIÓ FAMILIAR AL PARC DE COLLSEROLA

Una exposició pensada per fer pensar

Exposició familiar al Parc de Collserola. El Parc de Collserola és un territori amb més de 100 quilómetres quadrats, acull més de 165 espècies de vertebrats, 25 mamífers, més d’un centenar d’ocells, una quinzena de rèptils, 10 amfibis, més d’un centenar de fonts, una seixentena de restes arqueològiques, masies, edificis d’interès històric o arquitectònic, una desena d’àrees de lleure i una gran varietat de vegetació, flora…un territori on el 80% és paisatge natural. És un espai obert a tots els visitants on podem passejar, aprendre, observar, viure! però al mateix temps és un espai que hem de protegir, conservar i tenir-ne cura.


PUBLICITATI aquest és el motiu d’aquesta exposició: donar a conèixer quina és la realitat del Parc de Collserola amb tots els seus elements perquè es prengui consciència de la vida que contè, perquè és important preservar-lo en tot el seu conjunt i aprendre a cuidar-lo.

La mostra vol estimular l’observació de la natura i la reflexió sobre els entorns naturals i els àmbits urbans i ho fa mitjançant un recorregut ple d’interrogants, preguntes adreçades al visitant on es pot descobrir el coneixement que tenim del Parc.

És bona aquesta aigua?

 

Escolliries aquesta teula?

Què mengen els senglars?

L’exposició vol donar a tots els visitant les informacions necessàries per, més enllà de conèixer el parc, comprendre’n els seus usos, els seus sistemes naturals, els seus recursos i les seves capacitats. Fa reflexionar sobre quins són els processos i les dinàmiques que a l’entorn d’aquest Parc s’hi relacionen, tant des del punt de vista natural com social.

Hi ha tres audiovisuala:

1.- Això és vida, convida a la reflexió sobre els espais naturals en entorns fortament urbanitzats, i sobre el valor d’un parc com el de Collserola i s’expliquen les funcions dels espais naturals.

2.- Tot un món, és una aproximació a les diferents formacions vegetals del Parc i, sobretot, al procés de transformació i canvi que les explica.

3.- Quan es fa fosc, proposa una manera diferent de veure el Parc i la natura perquè a la nit també hi ha activitat al Parc.

Una exposició per fer pensar i que té un missatge molt clar i directe:

Quan es talla un arbre, el seu tronc ens diu moltes coses: l’edat, el clima i el lloc on ha visqut. Si els anells són amplis quan hi hagut una època d’humitat i són estrets quan hi ha hagut èpoques de sequera.

Vols descobrir els anys que té aquesta soca?

O com era de gruixut quan vau nèixer?

 

 

MÉS INFORMACIÓ

Centre d'informació del Parc de Collserola

Carretera de Vallvidrera a Sant Cugat, al km. 4,7Vallvidrera

Comarca:

Barcelonès
Latitud i Longitud:
41.4151482, 2.095250
Telèfon:
93 280 35 52
Web:
http:// www.parccollserola.net/?#

Més informació

Excursions que podeu fer a Collserola amb nens: PANTÀ DE VALLVIDRERA L'ÀREA DEL TURÓ D'EN CORS

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.