NADAL

25 de desembre: Per Nadal, cada ovella al seu corral!

La celebració del Nadal és, de ben segur, la més familiar de totes les festes de l’any.

Les famílies es reuneixen al voltant de la taula a menjar el que potser és el dinar més llarg per a la majoria.

La tradició marca el què s’ha de menjar: escudella i carn d’olla, brou amb els galets més grossos que puguem trobar, pollastre farcit (o qualsevol au) i de postres els torrons, les neules i altres dolços.

És una celebració que s’acostuma a fer en família, reunint vàries generacions, i on la música hi té un paper molt important: les nadales!

Els més petits han de recitar el vers de Nadal, o la dita, al final de l’àpat. Si ho fan prou bé, segur que els grans els donaran una paga ben merescuda.


PUBLICITATDita de Nadal:

En realitat no hi ha cap dita de Nadal concreta que sigui “obligada” i es recompensa qualsevol vers que es vulgui recitar.

Hi ha moltes escoles que els dies previs a les vacances de Nadal fan practicar als nens i nenes poemes o versos relacionats amb la temàtica nadalenca.

Per si no en sabeu cap i us fa il·lusió que els vostres fills en recitin alguna, aquí proposem una que sempre va bé:
“Sóc petitet/a així
i de versos no en sé dir
però aquí tinc una butxaqueta
per qui me la vulgui omplir”

Orígens de la festivitat:

Antigament, durant aquestes dates, antigament se celebraven varies festivitats d’origen pagà per festejar el Solstici d’Hivern. El dia 21 de desembre és el dia més curt de l’any i presenta la nit més llarga: s’inicia l’estació de l’hivern. (fia falla)

Però en el marc del Cristianisme, les festes de Nadal signifiquen la celebració del naixement de Jesús.  El dia concret és el 25 desembre.

CANÇONS DE NADAL

El dia de Nadal, a banda de les neules i els torrons, les Nadales es converteixen en les protagonistes de la sobre taula.

MANUALITATS DE NADAL

L’ARBRE DE NADAL

EL PESSEBRE

EL PARE NOEL

Llibres relacionats

LES FESTES DE NADAL

Guardar

Guardar

Guardar

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.