DIA DE LA DONA

dia-de-la-dona

Per què celebrem el Dia de la Dona

El dia 8 de març és el Dia de la Dona Treballadora, també conegut com el Dia Internacional de la Dona. Aquest dia commemora la lluita de les dones al llarg de la història per aconseguir unes condicions laborals dignes, tot i que al llarg dels anys també s’ha convertit en un dia per a reclamar la igualtat de condicions entre homes i dones. Però quin és l’origen exacte del Dia de la Dona?

 

 

dia de la dona

 

Origen del Dia de la Dona

L’origen d’aquest dia comença el 8 de març del 1857, quan un grup de dones que treballaven a una fàbrica tèxtil de Nova York van sortir al carrer per demanar unes condicions de treball i salari dignes per a tothom, la primera manifestació de moltes altres que es van continuar per demanar el mateix. Va ser amb aquesta primera vaga que les dones van començar a sortir al carrer per reclamar els seus drets.


PUBLICITATTot i que el capítol negre de la història va tenir lloc el 25 de març de l’any 1911, quan es va incendiar una altra fàbrica a Nova York i van morir 146 persones, 123 d’elles eren dones. I aquest incendi va ser provocat precisament per les males condicions en les que es treballava. Aquesta tragèdia va ser llavors un dels principals motius per continuar lluitant.

 

Tradicions en el Dia de la Dona

Durant aquest dia es tradicional portar alguna cosa de color lila, un color que s’ha acabat associant a la lluita feminista per a aconseguir igualtat. I això també té la seva explicació, ja que era el color lila el que van utilitzar els sufragistes anglesos l’any 1908, i el que posteriorment, entre els anys 60 i 70, van utilitzar les dones com a símbol de la lluita feminista.

 

➡ Consulta els llibres infantils per explicar als nens i nenes el Dia de la Dona AQUÍ


PUBLICITAT