IDEES I ACTIVITATS PER CELEBRAR EL DIA DE LA MONA AMB NENS

actividades para celebrar el Día de la Mona

Les millors idees i activitats per celebrar el Dia de la Mona amb els nens i nenes

La Setmana Santa ja gairebé és aquí! I per tant, ja queda molt poquet per celebrar el Dia de la Mona, una de les nostres tradicions favorites on el padrí o padrina regala una mona de Pasqua als nens i nenes i es gaudeix d’un gran dia en família amb un munt d’activitats. I des de Sortir amb nens us expliquem algunes idees i activitats per celebrar el Dia de la Mona com cal!

Fem una mona de Pasqua!

Què és el primer que podem fer pel Dia de la Mona? Doncs una Mona! I pot ser com nosaltres vulguem; amb mantega, xocolata, rovell, crema, nata… La base és una coca de iogurt a la qual li podem afegir suc de taronja perquè quedi ben sucosa. Després només cal fer-hi la cobertura preferida. I decorar-la amb més xocolata, ous i ocellets, és clar! i també alguna figureta.

activitats per celebrar el Dia de la Mona

➡ Mira com fer una mona de Pasqua pas a pas AQUÍ 

Fem postres divertides per Pasqua

Però més enllà de la mona, hi ha moltes postres diferents que podem fer per aquest dia o fins i tot com a activitat en família durant el Dia de la Mona. Pastissos, figuretes o ous de xocolata, cupcakes o piruletes, galetes amb forma d’ous i cobertura… Hi ha idees per a tots els gustos!

activitats per celebrar el Dia de la Mona

➡ Totes les postres divertides de Pasqua AQUÍ

 

Decorem els nostres ous de Pasqua

I una de les millors activitats per a fer durant aquest dia és pintar els ous de Pasqua. La tècnica és fàcil, però hem d’anar amb molt de compte perquè no es trenquin els ous! Primer de tot, els buidem fent un petit forat en un dels extrems de l’ou amb l’ajuda d’un ganivet. Després, els netegem bé i ja podem començar el nostre objectiu; aconseguir pintar l’ou de Pasqua més bonic!

activitats per celebrar el Dia de la Mona

➡ Idees per decorar els ous de Pasqua AQUÍ

 

Aprenem les tradicions de Pasqua

L’origen del Dia de la Mona

La Mona de Pasqua és ja una tradició entre nosaltres. És un pastís que es regala als fillols i filloles i el seu origen està en el període de dejuni que es feia a Setmana Santa, per la qual cosa el dia de la Quaresma es regalava un pastís amb ous, i havien de tenir el mateix número d’ous com anys tenien els petits.

activitats per celebrar el Dia de la Mona

➡ Més informació sobre la Setmana Santa i la Pasqua AQUÍ

 

Llibres del Dia de la Mona per a infants

La millor manera que els nens/es aprenguin bé l’origen de les seves tradicions, és amb un llibre! I en aquest cas no només coneixeran l’origen d’un dels seus dies preferits, també com passar-ho d’allò més bé.

activitats per celebrar el Dia de la Mona

➡ Més informació sobre el llibre de la Mona de Pasqua AQUÍ

 

Celebrem el dia de la mona a casa!

Manualitats de Pasqua

Si decidim que el dia de Pasqua el passarem a casa hi podem fer moltes coses, i moltes manualitats! Ous, conillets, amb tisores, amb feltre, amb paper, cartó…

activitats per celebrar el Dia de la Mona

➡ Més manualitats de Pasqua AQUÍ

 

Pintem dibuixos de Pasqua

També podem passar la tarda pintant! Dibuixos sobre la Pasqua per pintar amb els nens i nenes. O fins i tot, podem deixar-los sols amb la seva imaginació i que siguin ells i elles qui decideixin què dibuixar i pintar. Ens sorprendrem!

activitats per celebrar el Dia de la Mona

➡ Més dibuixos de Pasqua per pintar AQUÍ

 

Gimcana a casa!

Una vegada tinguem els ous, ja siguin ous pintants, de cartó o de feltre… Podem muntar una gran gimcana a casa! Una gimcana és un joc on hem de seguir una sèrie de pistes on el final serà un gran premi. En aquest cas, podem utilitzar els ous pintats i amagar-los com a pistes. I el premi pot ser… una mona boníssima!
 

Llocs a la natura on pasar el dia de Pasqua

També hi una altra alternativa: passar el dia envoltats de natura! A Catalunya tenim espais naturals on gaudir de les muntanyes, rius, llacs i d’altres entorns on passar el dia de mona gaudint de rutes amb varietat de flora i fauna.

activitats per celebrar el Dia de la Mona

➡ Tots els espais naturals de Catalunya per pasar el dia de Pasqua AQUÍ