TIONS AL BOSC MÀGIC DEL RUKIMON, AL MARESME

TIONS AL BOSC MÀGIC DEL RUKIMON

El bosc esdevé  un espai realment màgic

Fins al 23 de desembre de 2018

Tions al bosc màgic del rukimon. És “la trobada dels tions”!

Cada any, quan s’acosta el Nadal, els tions baixen de les muntanyes i, abans d’anar a menjar a les cases dels nens, s’aturen al bosc del rukimon per a explicar-se les aventures de l’any.

Els agrada trobar-se a l’espai del jardí botànic natural. Entre cirerers centenaris, avellaners, alzines i pins . Descansen sobre els arbres, arrepenjats als marges, sobre les predres, sota les bardisses, aixoplugats per les falgueres ….. Allà on menys ho esperes apareix un tió!

TIONS AL BOSC MÀGIC DEL RUKIMON

Alguns nens que ens visiten en aquestes dates troben el seu “tió de sempre” en el recorregut del bosc, altres troben un tió nou i, hi ha nens que ja el tenen a casa i passen només per a viure la màgia de l’indret.

Visita’ns i troba el teu tió. Tens dues opcions:

1- Feu reserva si voleu trobar el vostre nou tió dins el bosc màgic. ((inclou el tió i la col·locació en el recorregut del bosc amb el nom de nen)
Preu segons la mida del tió: de 18€ (llargada 30/35cm- diàmetre 9/10cm), 25€ ( llargada 35/40 – diàmetre 12/13cm)o 35€ (llargada 45cm – diàmetre 15/18cm). (Els nostres tions porten etiqueta indicant el tipus de fusta de la que són fets).
2- Feu reserva si voleu que col·loquem el vostre tió de casa al llarg del recorregut. (Preu col·locació 5€) No inclou el preu d’entrada al recinte per als adults (3€/adult)

  • És ideal combinar la trobada del tió amb alguna petita activitat amb ruc:  ruta infantil a lloms de ruc- 1/2h=13€/ruc, 1h.=18€/ruc.
  • Gimcana carnet conductor amb rucs de nadal 7€/nen. (1/2h.)

Excursió a lloms d’un ruc pel Parc Natural del Corredor

Rucs del Corredor és una associació que té com a objectiu la conservació i recuperació de l’espècie asinina.

La seva tasca se centra en la promoció i reinserció dels rucs com a animals útils en el context actual, per tal de garantir la seva continuïtat.

Les instal.lacions estan ubicades dins el Parc Natural del Corredor Montnegre, a la Vall de Canyamars, en un entorn natural envejable, i allà es pot participar en una sèrie d’activitats que garanteixen la diversió de tots i ens aproparan a aquest animal autòcton, el guarà català.

Les activitats que s’organitzen els caps de setmana i festius són les següents:

Rukimon

El parc visitable de les races i la vida dels rucs, on aprendre-ho tot sobre el món d’aquests animals: com viuen i en quin entorn, què fan actualment, com treballaven abans, què vol dir estar en perill d’extinció, races de rucs…

Els rucs us porten…

Passejada tranquil.la, de poc menys d’una hora, a lloms de ruc per camins de conreus i bosc.
Recorreguts guiats i en grup (no hi ha nombre mínim de persones).

No cal experiència i és apte per a totes les edats (els menors de 4 anys van muntats amb un adult).

L’Aventura sense risc

Per a nens de 2 a 8 anys.

Circuit senyalitzat (sense guia) que els adult fan a peu tot conduint el ruquet on va muntat el nen/a. Camins de conreu i bosc.

RUKILAND: carnet de conductor de ruc

Per a nens de 4 a 12 anys.

Roda de 4 activitats per aconseguir el carnet: Tirar del ruc, Respallar-lo, Fer un petir circuit en el carret i Dibuixar un ruc.
És imprescindible la col.laboració d’un adult.

Obtenció del Carnet de Conduir Ruc (per a grups de més de 30 persones)

Activitats per a grups a partir de 30 participants. Activitat a l’aire lliure on grans i petits gaudiran d’una experiència divertida i diferent. Els participants hauran de “viatjar” en el temps a l’època en què els rucs tenien un paper important en les feines del camp, com animals de càrrega, o com a mitjà de transport. L’activitat consisteix en obtenir el carnet de conduir ruc tot realitzant les següents proves: Llaurar amb l’arada dels avis, Passejada a lloms d’un ruc, Transport d’aigüeres plenes (Sense vessar l’aigua), Recollida de llenya i transport en feixos a lloms del ruc … La durada de tota l’activitat pot anar d’una a dues hores, segons necessitats i nombre de participants.

Ruta de les 7 masies – Canyamars

Senderisme amb el ruc de portador

Aprofitant l’entorn privilegiat de la Serralada del Corredor dins el Parc Natural del Montnegre-Corredor, es fa la primera de les rutes en que el ruc fa d’acompanyant portant la càrrega i també els nens si cal.

Viu el paisatge de la Serralada del Corredor i camina sense càrrega, fes-te amic de la calma, acompanya’t d’un ruc.

Ruta a peu, sempre acompanyats d’un ruc que porta les càrregues o els nens si és necessari. La sortida i arribada són al Rukimon.

Distància total: 10 km
Desnivell: 183 metres
Dificultat: baixa

Interès de la ruta:

Descobrireu 7 de les masies d ela zona de Canyamars. Construïdes entre els segles XVI i XVII.

Arribareu fins a elles per senders i camins entre sureres, arboços i pins. Viureu el paisatge, collireu els fruits del bosc i coneixereu la fauna de la zona. La vostra experiència variarà en funció de l’època de l’any.

Què inclou?

Instruccions escrites sobre els passos a seguir i plànol orientatiu. Un ruc per a cada 4 persones. Avituallament per al ruc.
Breu curset sobre el ruc i instruccions escrites.
Motxilles adherides a l’albarda per a omplir-les amb la vostra càrrega.

Què cal portar?

Un bon calçat per anar per la muntanya. Esmorzar, aigua, gorra i crema solar.

MÉS INFORMACIÓ

Rucs del Corredor

Ap. Correus 2308319 CanyamarsBarcelona

Comarca:

Maresme
Latitud i Longitud:
41.5937290, 2.433873
Mòbil:
610 89 99 26
E-mail:
rucsdelcorredor@hotmail.com
Web:
http://www.rucsdelcorredor.com/?#

Més informació

Sempre cal fer reserva. Consulteu preus i altres opcions per a adults, grups, famílies.... Per a informació i reserves: Cal trucar al 610899926 de dimarts a divendres i de 11h a 15h. No es fan reserves per correu electrònic. No s'accepten targetes de crèdit.

Horaris
Tots els dissabtes, diumenges i festius de 10h. A 14,30h. Ocasionalment, tardes a l’estiu. Vacances del 22 de desembre a l'1 de febrer i la 1ª quinzena de setembre.
Festes d'aniversari
Amb les diferents activitats existents, i amb serveis addicionals, podeu fer la composició a mida per a la festa d’aniversari dels vostre fill o filla: una festa diferent i en plena natura.

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.