FIRA MEDIEVAL NA MERCADERA A PERALADA 2024

XVII Fira Medieval Na Mercadera, a Peralada

 

Mercat d’artesans, lluita de cavallers, atraccions, campaments i música medievals, per recrear la gesta de Na Mercadera.

 

Peralada torna 700 anys enrere per transformar el centre històric en un plató únic, on la fantasia i la història transporten al visitant a l’antic Comtat de Peralada.

 

El nom escollit per la Fira Medieval és Na Mercadera, nom que rep “L’heroïna de Peralada” apareguda en un dels capítols de la Crònica de Ramon Muntaner, fill il·lustre de Peralada i cronista medieval.

 

 

La celebració, que es fa dissabte i diumenge, compta amb el mercat d’artesan (mercat d’artesania i demostració d’oficis, de 10 a 20 hores), els  espectacles infantils, cercaviles, contes medievals, concerts i música medieval, comparses, desfilades de soldats i lluites de cavallers, visites guiades, conferències, la participació dels gegants locals, el cronista Ramon Muntaner i l’heroïna Na Mercadera i, activitats culturals paral·leles.

Consulteu els dies i horaris de cada activitat

 

 

Per als més petits hi haurà atraccions medievals i una escola d’arquers,  i passejades amb rucs catalans.

També, al pati del claustre de Sant Domènec, es podrà visitar el campament medieval que recrearà el que el Rei Pere el Gran va instal·lar a Peralada, el juny del 1285, amb una exposició d’armes i demostracions i explicacions de l’art de la lluita medieval.

 

 

Veniu a descobrir com vivien i es preparaven les tropes del setge.
Observeu i gaudiu  amb les mini màquines de guerra preparades per atacar!

Poseu a prova les vostres habilitats! Per sentir-vos en la pell d‘un autèntic guerrer o guerra medieval.

No us perdeu la batalla de fonèvols. Heu disparat mai un fonèvol? Ajudeu-nos a vèncer l’enemic! Descobriu com era una guerra de màquines!

 

I també trobareu una taverna medieval!!

 

 

Com a clausura del festival, a les 19.30 hores, les companyies Drakònia i Graiatus representaran la gesta i l’entrada a la vila de l’heroïna de Peralada, Na Mercadera,
apareguda en un dels capítols de la Crònica de Ramon Muntaner, fill il·lustre de la vila i cronista medieval. Només el diumenge 2 de juny.

Consulteu el programa d’activitats

 MÉS INFORMACIÓ

data inici
01-06-2024
data fi
02-06-2024

lloc

Peralada (Alt Empordà)

Més informació

Consulta el programa d'activitats
 
 

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.