FIRA MEDIEVAL NA MERCADERA A PERALADA

XVII Fira Medieval Na Mercadera, a Peralada

  • Dies a concretar any 2024

Mercat d’artesans, lluita de cavallers, atraccions, campaments i música medievals, per recrear la gesta de Na Mercadera.

 

Peralada torna 700 anys enrere per transformar el centre històric en un plató únic, on la fantasia i la història transporten al visitant a l’antic Comtat de Peralada.

El nom escollit per la Fira Medieval és Na Mercadera, nom que rep “L’heroïna de Peralada” apareguda en un dels capítols de la Crònica de Ramon Muntaner, fill il·lustre de Peralada i cronista medieval.

El gruix d’activitats té lloc el diumenge 4 de juny amb el XVII Mercat Medieval. El centre històric de la vila es convertirà en un mercat de l’edat mitjana amb la presència de bufons, malabaristes, lluites de cavallers amb la companyia Drakònia, visites guiades, jornada de portes obertes al Museu de la Vila i l’animació musical dels grups Graiatus, Taraska i la Cia. Toniton.

Per als més petits hi haurà atraccions medievals i una escola d’arquers, la divertida obra de teatre de carrer dels Katapulen i passejades amb ponis.

També, al pati del claustre de Sant Domènec, es podrà visitar el campament medieval que recrearà el que el Rei Pere el Gran va instal·lar a Peralada, el juny del 1285, amb una exposició d’armes i demostracions i explicacions de l’art de la lluita medieval.

FIRA MEDIEVAL NA MERCADERA

Com a clausura del festival, a les 19 hores, les companyies Drakònia i Graiatus representaran la gesta i l’entrada a la vila de l’heroïna de Peralada, Na Mercadera,
apareguda en un dels capítols de la Crònica de Ramon Muntaner, fill il·lustre de la vila i cronista medieval.

El dissabte, el Centre Cultural Sant Domènec serà l’escenari escollit per a les activitats paral·leles, a la tarda (16.30 h) tindrà lloc la Ruta Literària ‘Què us diré? Ramon
Muntaner i Peralada’ i, seguidament (19.00 h), la conferència L’arribada del gòtic a les terres empordaneses. Les esglésies de Sant Martí i del Carme de Peralada com a exemple, a càrrec de l’historiador medievalista, Josep Maria Gironella.

Consulta el programa d’activitats

 MÉS INFORMACIÓ

data inici
04-06-2023

lloc

Peralada (Alt Empordà)

Més informació

Consulta el programa d'activitats
 

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.