COLÒNIES ALS ALBERGS AMB EL PROGRAMA DE L’ESTIU ÉS TEU

Joventut obre les preinscripcions pel programa “L’estiu és teu!”

Per a colònies d’infants i joves de 5 a 16 anys

estiu es teu 2017

L’Agència Catalana de la Joventut (ACJ) del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha obert el període de preinscripcions d’una nova edició del programa d’activitats de lleure “L’estiu és teu!”.

La iniciativa, que enguany arriba a la seva 23a edició, ofereix experiències de fins a 10 dies per a infants i joves  a través de la Xarxa Nacional d’Albergs Socials de Catalunya (Xanascat).

Les catorze modalitats d’estades a escollir són: música (14 estils i 24 instruments a triar), idiomes (anglès, francès o alemany), esportives (futbol, bàsquet o handbol), multiesportives (20 modalitats), combinat d’anglès i multiesportives, combinat d’anglès i astronomia, enginy, circ, teatre, veu, cinema, natura, excursionisme i dansa.

El nombre total de places que s’ofereixen per aquest 2017 és de 8.549 i la majoria de les places són per fer activitats en llengua anglesa.

Pel que fa al cost de les estades, les famílies nombroses, monoparentals i les acollidores que obtinguin plaça pels seus fills i filles continuaran gaudint d’una reducció del 10% en el preu de les estades.

Estades de dansa i reduccions amb el Carnet Jove, principals novetats

La novetat més destacada en l’edició d’enguany és la incorporació d’una nova modalitat d’estada: dansa, art i emocions. Aquestes colònies estan dirigides a joves de 8 a 12 anys sense necessitat que tinguin experiència prèvia i tindran lloc a l’alberg ‘Jaume I’ de L’Espluga de Francolí.

L’objectiu principal d’aquesta nova proposta és que els participants aprenguin a expressar les seves emocions a través de la dansa creativa i de diferents arts plàstiques: pintura, escultura o paper. Així mateix, els participants entrenaran les seves habilitats individuals i socials per a millorar tant la relació amb els altres com amb ells mateixos, tot identificant emocions i gestionant-les de manera positiva. Així, entre d’altres, es treballaran les emocions contraposades de frustració – autosuperació, admiració – gelosia, amor – odi, empatia – satisfacció i confiança – por, entre d’altres aspectes.

La vinculació de “L’estiu és teu!” amb el Carnet Jove –ambdós, programes gestionats per l’Agència Catalana de la Joventut, és una de les altres novetats d’aquest 2017. Les famílies dels participants que disposin del Carnet Jove tindran una reducció del 5% sobre el cost del total de l’estada.

Altres novetats que incorpora “L’estiu és teu!” en aquesta edició són l’ampliació a la franja d’edat de 5 a 7 anys per a les estades que combinen anglès i astronomia; la introducció de nous eixos conductors de les estades exclusives d’idiomes (adventure & fantasy,  art & creativity, English fans i multi-language experience), i l’ampliació de dues temàtiques a les combinades d’anglès i multiesportives (observació de la fauna a les Terres de l’Ebre i món medieval a Tremp).

D’altra banda, les colònies organitzades per l’ACJ també han habilitat un servei de transport a mida pels diferents torns amb l’objectiu de facilitar el desplaçament, abaratir-ne el cost i reduir l’impacte mediambiental. Així, es posarà un servei de busos a disposició de les famílies amb diferents opcions de punts de sortida i tornada.

Pel que fa a la informació prèvia del programa, aquesta edició comptarà amb xerrades per a pares i participants durant el període de preinscripció a Barcelona, Tarragona, Girona i Lleida amb l’objectiu d’oferir una informació més directa i personalitzada.

La seguretat a les colònies

La seguretat és un aspecte capital del programa i per això s’ha editat el “Manual de Procediments de la Seguretat Integral per a Activitats”, que inclou una fitxa individualitzada per cadascuna de les activitats de “L’estiu és teu!” on s’hi descriuen els mètodes de prevenció i seguretat duts a terme: característiques del lloc, equipació dels participants, material tècnic utilitzat, material d’emergència, organització, instruccions donades als participants i desenvolupament de l’activitat.

En l’àmbit de la seguretat, però també amb efectes sobre la qualitat pedagògica, el programa “L’estiu és teu!” compta amb una ràtio de responsables de 1/8, un índex que supera els nivells exigits per la normativa. En total, l’edició d’aquest 2017 comptarà amb un total de 1.165 monitors i directors.

Preinscripcions fins el 28 de març

El procés de preinscripcions al programa s’iniciarà dilluns 20 de març a les 12 hores i s’allargarà fins a la mateixa hora del dimarts 28 de març.

Les persones que vulguin participar-hi poden fer la preinscripció a través del web www.xanascat.cat/PortalPreinscripcions.

En el moment de formalitzar la preinscripció es donarà automàticament a cadascun dels participants un número concret, que serà el de referència per al sorteig públic de places davant notari que es realitzarà el 30 de març. Els resultats del sorteig es publicaran l’endemà, 31 de març, i es comunicaran el mateix dia per correu electrònic a les famílies seleccionades.

 

MÉS INFORMACIÓ

L'estiu és teu

Més informació

Inscripcions obertes
https://www.xanascat.cat
Preinscripcions fins el 28 de març
El procés de preinscripcions al programa s’iniciarà dilluns 20 de març a les 12 hores i s’allargarà fins a la mateixa hora del dimarts 28 de març.
Reserva directa de places
A partir del 18 d’abril es podrà realitzar la reserva directa de les places disponibles.