TREBALLEM LES EMOCIONS, AMB TON I TINA, de Meritxell Martí i Xavier Salomó

Llibres per treballar les emocions

Per a infants a partir de 3 anys

Toni i Tina. Meritxell Martí, text. Xavier Salomó, il·lustracions.

La col·lecció Toni i Tina és una gran eina per treballar les emocions amb els més petits.

Amb aquests llibres, els nens i nenes aprendran a detectar i a gestionar emocions com la por, la ràbia, la tristesa o la gelosia.

El Toni i la Tina són bons amics. Viuen al bosc i comparteixen jocs, passejades, berenars amb xocolata desfeta, excursions, aventures… S’ho passen d’allò més bé!

Com tothom, de vegades estan tristos i de vegades, contents; de tant en tant s’enfaden, tenen por o es posen nerviosos.

Per sort, saben que poden comptar l’un amb l’altra per parlar, fer-se companyia i, si tenen cap problema, buscar-hi plegats una solució.

Toni i Tina, “Adéu, tristesa!” i “La gelosia ve… i se’n va”, “vola, vola, sorpresa! ” ens sorprenen amb les aventures d’aquests dos entranyables conillets. A través de les seves vivències, els infants aprendran a identificar les seves pròpies emocions, a parlar-ne i a afrontar-les positivament.

A més, els pares i mares i també els educadors hi trobaran una magnífica guia que els ajudarà en la seva tasca educativa.

L’equip de psicòlogues i expertes en educació emocional vinculat a l’Observatori FAROS ha col·laborat en l’elaboració i la revisió dels contes i el contingut de la guia adreçada a pares, mares i educadors.

 
 

  • Vola, vola, sorpresa!

Castellnou Infantil Juvenil i l’Hospital Sant Joan de Déu presenten Vola, vola sorpresa!, una nova aventura de Toni i Tina amb la qual els més petits podran reconèixer, parlar i gestionar les emocions positives i negatives relacionades amb les sorpreses del dia a dia.

La col·lecció de Toni i Tina, pensada per educar les emocions infantils, continua creixent amb noves històries.
En aquest conte, el Toni i la Tina esperen la visita d’un bon amic, el Potes, que sempre arriba volant amb la primavera.

Però no saben ben bé quan arribarà, ni com estarà, ni…

Tot plegat els fa estar molt neguitosos: el Toni viu l’antelació a la sorpresa amb nervis i preocupació, i la Tina sent nervis i alegria.

Com sempre, junts trobaran la manera d’asserenar-se i viure el moment esperat amb alegria.

Una vegada més, les històries del Toni i la Tina capten l’atenció dels més petits i aconsegueixen que s’identifiquin amb les seves vivències.

El públic infantil ja els reconeix com la parella de conillets d’orelles llargues i bellugadisses que els fan riure, plorar, enrabiar-se, passar por, etc.

El plantejament dels llibres ila guia elaborada per l’Observatori FAROS inclosa al final de cada història, són dos punts forts de la col·lecció que familiars i educadors valoren molt positivament.

 

  • Adéu, tristesa!

La Tina està trista perquè el seu amic Toni se’n va dos mesos a casa dels seus tiets; sembla que no hi ha res que la pugui animar.

El Toni li fa veure que el temps passarà ràpid i junts pensen què poden fer per no estar tristos, quan s’enyorin.

S’enviaran cartes i fotos, recordaran els bons moments que han passat junts i, sobretot, guardaran una foto molt especial.

  • La gelosia ve… i se’n va

El dia de Nadal, la tia Tona demana a la Tina que canti una nadala.

La Tina ho fa molt bé, però el Toni no para d’interrompre-la: està gelós perquè ell no canta tan bé.

Ara, hi ha una cosa que el Toni sap fer millor que ningú: explicar acudits!

Com que cadascú té un do especial, la tia Tona els proposa que preparin plegats una actuació per als convidats que estan a punt d’arribar.

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.