BON LLOPNADAL, de Jesús Aznar i Blanca Bk

Bon Llopnadal
A partir de 3 anys

Una sorprenent i original versió dels contes clàssics “Els set cabridets”, “Caputxeta Roja” i “Els tres porquets”, narrada pels seus tres llops protagonistes que volen viure el Nadal com tot el veïnat. A través de les seves històries tan divertides descobriràs que, de vegades, les aparences enganyen i que el llop no és tan ferotge com el pinten.

bon llopnadal

Us podíeu imaginar que hi hauria l’altra versió dels contes de llops?

Us creieu que en realitat tot va passar d’un altre manera? Per a tots els que van pensar que això dels llops era un conte de por, aquí arriba la solució, Bon Llopnadal.

Aquest és un conte en què donem una treva als tres llops de conte més coneguts i els oferim l’oportunitat d’explicar-se.

Resulta que la seva versió és molt menys terrorífica, més senzilla i també sincerament humana.

Aquests llops ens expliquen que es van ficar en un embolic sense moure un dit, que ells passaven per allà i que els van enredar en una història de la qual mai van pretendre ser els dolents.

Hi haurà qui els creurà i n’hi haurà qui no se’n refiarà pas, però almenys, donen als petits el benefici del dubte i l’alleujament de pensar que … els llops bons … també existeixen!

Una opció completament lliure de Jesús Aznar que permet perdre la por als contes i fomentar la creativitat i la imaginació. Em recorda a aquest meravellós joc tan de l’estil de Rodari de “anem a embolicar els contes”. La Blanca Bk ha il.lustrat una escenificació molt divertida.

bon llopnadal

L’editorial recomana aquest llibre a partir de 4 o 5 anys i estem d’acord. Nosaltres hem indicat més de tres, però només en aquells casos en què considereu que ja tenen assimilat el conte tradicional. Si no, els provocaria certa confusió. Per comprendre aquest conte és necessari que ja tinguin sentit de l’humor i siguin capaços de diferenciar conte i realitat i fins i tot d’adonar-se de quan canviem les dades d’un conte.

Juguem?

Aquesta és una bona oportunitat per ensenyar als més petits a perdre la por, però també a comprendre el que significa l’expressió “versió de la història” i fins a on pot arribar l’astúcia.

A cada edat, donarem un pas més. Tots tenim l’oportunitat de defensar-nos i de nosaltres depèn la nostra pròpia credibilitat. Ens creiem el que expliquen aquests llops?

Autor: Jesús Aznar, Blanca Bk
Editorial: Tàndem Edicions
Nº pàgines: 40
MÉS INFORMACIÓ

Més informació

Compra'l aquí

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.