16 RUTES PER SANTA MARIA DE BESORA

Descobreix el patrimoni de Santa Maria de Besora.

Guia amb 16 rutes per Santa Maria de Besora per fer amb nens.  A través de 16 rutes a peu i amb bicicleta, el seu autor Jordi Cirera, ens presenta els indrets més característics de tot el municipi i de les zones veïnals emblemàtiques.

16 RUTES PER SANTA MARIA DE BESORASanta Maria de Besora, un municipi de quasi bé 25 km2, compta amb un important patrimoni cultural i natural, amb paisatges que es poden gaudir tot l’any gràcies a la varietat cromàtica de la vegetació.

L’autor de la guia Jordi Cirera, qui malauradament va morir ara fa un any, va recórrer el municipi, amb gran entusiasme i professionalitat, per poder posar a l’abast de tothom aquest patrimoni.

La guia descriu d’una manera clara i entenedora 16 itineraris per fer, a peu o amb bicicleta, i que abasten els indrets més característics del municipi i de zones veïnals emblemàtiques (Milany, Bellmunt…), partint sempre des de l’ajuntament de Santa Maria de Besora.

La guia compta amb indicacions precises i amb observacions paisatgístiques i històriques que permeten observar el territori d’una forma més acurada i crítica.

Hi ha col·laborat també en Jordi Baucells per la part de patrimoni natural i en David Serrat per la part geològica.

Les imatges són del mateix Jordi Cirera i de l’Assumpta Suriñach.

Jordi Cirera i Bach (Vic 1960 – Manlleu 2009). Llicenciat en Geografia i Història per la Universitat de Barcelona va ser coordinador a Osona de Patrimoni Cultural del projecte Alba-Ter. Des del 2005 era monitor i tècnic del Museu Industrial del Ter, des d’on va desenvolupar diferents gestions i treballs referents al patrimoni, cultura, medi ambient i natura en general.

. .

Ha publicat la guia de Vidrà, Descoberta del Patrimoni Natural, Cultural i Viari a través de 15 rutes a peu i amb bicicleta, així com també diferents itineraris que ressegueixen part del Ter mitjà. Un gran enamorat i coneixedor del paisatge de Vidrà i de St. Quirze de Besora, amb una gran dèria per la natura i per les caminades.
MÉS INFORMACIÓ

Comarca:

Osona
Latitud i Longitud:
42.1274020, 2.258423

Més informació

  • Assumpta Suriñach
  • 661 271 177
  • suntasuri@gmail.com

   

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.