ELS CASTELLERS

Coneix la tradició castellera!

Una de les coses més típiques catalanes són els castells. Però ens referim als castells humans, on els castellers construeixen torres humanes des de fa més de dos-cents anys.


PUBLICITATA partir dels anys vuitanta del segle XX els castells van anar-se fent populars i poc a poc van ser coneguts per tot Catalunya, Catalunya del Nord i les Illes Balears.

Les colles estan formades per centenars de persones amb l’objectiu d’aixecar castells de diversa complexitat. Les construccions més habituals tenen les estructures bàsiques d’1 (pilar), dos (torre), tres, quatre i cinc, tot i que ja s’han fet construccions de fins a 10 castellers a la base. Pel que fa a l’alçada, un nombre molt petit de colles han arribat a fer castells de deu pisos.

A banda de la preparació física i tècnica o l’enorme suport social del fenomen casteller, l’element que es considera més determinant d’aquesta espectacular evolució ha estat la incorporació de les dones en una manifestació popular i festiva reservada, fins fa ben poc, exclusivament als homes.

Llibres relacionats

Llegeix també altres festivitats i tradicions catalanes

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.