EL NAIXEMENT DEL RIU LLOBREGAT, A CASTELLAR DE N’HUG

Les Fonts del Llobregat a Castellar de n’Hug

Situat a 1.300 metres d’altitud trobem el naixement del riu Llobregat.

Es tracta d’un espectacle natural d’aigua i natura, que ofereix un ventall de diferents tonalitats del verd de la vegetació i una aigua cristal·lina i neta.

Tanta bellesa mereix que ens aturem a contemplar aquest naixement d’un riu que fins arribar al mediterrani passa per molts municipis.

Per arribar fins el naixement hem de recórrer un camí limitat per una tanca de fusta. Entre la vegetació ja s’insinua el riu i podem sentir la remor de l’aigua. Ens hem de fixar bé perquè podem descobrir el cant de diferents ocellets o veure algun animalet que camina per les roques.

L’aigua surt de la roca calcària i és el resultat de les aigües de la pluja i de la neu que durant l’hivern s’acumula als cims més propers com el Puigllançada i la Tossa d’Alp. Veiem la font en forma de cascades amb un soroll que fa posar els pèls de punta. S’ha habilitat un mirador per veure la cascada central i gaudir de la força i bellesa de l’aigua.

Des de Castellar de n’Hug, el riu comença el seu recorregut fins arribar a la comarca del Baix Llobregat, on desemboca formant un delta. Al seu pas visita 28 municipis

La llegenda:

Diuen que l’aigua que brolla de les Fonts del Llobregat són les llàgrimes d’unes nenes que una bruixa va matar. El motiu: volia que la seva filla fos la més maca de la comarca. També explica la llegenda que de vegades un color vermellós tenyeix les aigües. No és més que el polsim en què es va convertir la bruixa quan les aigües van brollar de les roques i la van fer desaparèixer.

Així va ser com va néixer el riu Llobregat.MÉS INFORMACIÓ

El naixement del riu Llobregat

Castellar de n'HugBarcelona

Comarca:

Berguedà
Latitud i Longitud:
42.2827603, 2.017533

Més informació

Com arribar-hi
Per la carretera comarcal C-16 . A l'alçada de Guardiola de Berguedà agafem la B-402 en direcció a  La Pobla de Lillet. Passat el poble agafem la carretera BV-4031 en  direcció a Castellar de N'Hug. L'accés és gratuït i es pot accedir des de l'Hostal Les Fonts a peu o bé des del poble de Castellar de N'Hug.
Recomanacions
Cal portar repel·lent de mosquits Vigilar als més petits

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.