TALLERS FAMILIARS AL MUSEU NACIONAL D’ART DE CATALUNYA

Activitats familiars al Museu Nacional d’Art de Catalunya

Al Museu Nacional d’Art de Catalunya hi trobareu tallers familiars de tota mena, de la mà d’educadors/es o per fer de manera autònoma.

És un museu per explorar i per desenvolupar les habilitats sensorials, emocionals i socials dels infants, dels joves i dels adults que els acompanyen.

tallers familiars-museu-nacional

 

Jocs de pistes i itineraris guiats

Per a infants a partir de 7 anys

Voleu fer de detectius? Participeu en els  jocs de pistes i itineraris guiats amb els quals us podeu divertir des de casa o mentre passegeu per les sales buscant lladres de manuscrits i descobrint qui és l’assassí d’un pobre pastor.

Activitat autònoma. Amb aquesta activitat, coneixereu d’una manera diferent les col·leccions d’art romànic i gòtic del museu. Ja veureu com les obres d’art amaguen molts secrets!

 • El robatori del bestiari a les sales d’art romànic. Ha desaparegut una pàgina d’un manuscrit il·lustrat on apareixen dibuixats un munt d’animals. Les pistes que trobareu a les pintures de la col·lecció d’art romànic us permetran identificar-la i trobar on s’amaga. Descobriu qui és el lladre utilitzant el vostre enginy de detectius.
 • S’ha pintat un crim a les de gòtic. Empreu els vostres dots d’observació, utilitzeu amb enginy les pistes que anireu trobant a les sales i resoleu l’horrible crim que va passar fa uns quants segles. Us convidem a conèixer d’una manera diferent la col·lecció d’art gòtic. Ja veureu com les obres d’art amaguen molts secrets!
 • Veig, veig molts capells. Espietes, trapelles i juganers, grans paisatges… persones diminutes, bigotis i barrets, mals d’amor, dames i senyors… Enginyosos jocs de paraules, rimes i rodolins ens donaran les claus per descobrir detalls amagats al darrere de cada obra.
 • Crims Artístics: Assassinat de cambra +14. Itinerari/joc de pistes autoguiat per les sales de Renaixement i Barroc. A través d’aquest itinerari, els participants hauran de resoldre un assassinat de cambra tancada: com va passar? quin va ser el mòbil? qui va ser l’assassí? Aquesta activitat d’enginy, on l’art, els costums criminals de l’època i la literatura coincideixen, ha estat escrita per Raquel Gámez Serrano, autora de novel·la negra.

Activitats familiars incloses a l’entrada del Museu.

Seguint les recomanacions sanitàries, al Museu no repartim material imprès. Descarregueu-vos els quadernets des de casa vostra AQUÍ

 

 

Què està passant aquí? Celebracions

 • Dies 15 de maig i 19 de juny 2022, a les 11.30 hores
 • Activitat amb reserva prèvia.
 • Per a infants de 6 a 8 anys

Us proposem un itinerari on la disbauxa, la imaginació i la creativitat són les protagonistes.

Al llarg d’aquesta visita utilitzarem diversos formats per endinsar-nos en les històries més festives que recullen les obres de les nostres col·leccions. Esteu convidats i convidades!

Preus: Adults i infants: 3 euros

Inscripcions obligatòries i pagament: AQUÍ

➡ Aforament limitat: grups de màxim 12 persones

  

El Museu dibuixat. Activitat autònoma.

El dibuix és una eina molt útil per observar, pensar i gaudir de l’art i el museu és un entorn tranquil i ple de referents per practicar-lo. Descobriu-ho amb el llapis a la mà!

A partir del 2 de novembre de 2021, veniu a dibuixar al museu pel vostre compte o en família! Amb els quaderns El Museu dibuixat, us animem a visitar el museu amb propostes per fer una “visita dibuixada” mentre gaudiu de la col·lecció.

En aquests quaderns, hi trobareu suggerides algunes obres i espais del museu on podeu estar còmodes i passar una estona dibuixant i en contacte directe amb les obres d’art. Els relleus del Romànic, les sabates del Gòtic o les escultures d’Art Modern són només un punt de partida. Dibuixeu tot allò que us interessi, engresqui o sorprengui.

Demaneu els quaderns al taulell de l’entrada del museu. Us prestarem llapis, goma i un suport per poder dur a terme l’activitat còmodament.

Instal·lacions adaptades per a persones amb mobilitat reduïda.

Preu: Activitat gratuïta inclosa en el preu de l’entrada general. 

Activitats per a nens que es poden fer des del web del museu:

 

Activitats per a infants per fer a casa des del web del museu:

Museu Nacional d'Art de Catalunya

🔎 Més recursos en línia AQUÍ

 Tallers per a infants

Des del Museu Nacional s’organitzen activitats per recuperar el plaer per la observació i la conversa en família. Veniu a gaudir d’aquest moment de calma i descobriu tot el que les obres d’art poden suggerir.

Aquestes activitats estan adaptades als protocols de seguretat amb motiu de la covid-19. Igualment, és imprescindible l’ús de mascareta durant l’activitat i el manteniment de la distància de seguretat en tot moment.

Visita-taller-familiar: Mans a l’obra

 • Dies a concretar
 • Per a infants a partir de 6 anys

Quines sensacions han de produir en les persones un parc, un edifici d’habitatges o una fàbrica? Amb quins materials es poden construir? I quins elements haurien de tenir? Veniu a pensar i jugar al taller familiar Mans a l’obra, una activitat entorn a l’exposició Gaudí.

Acompanyats d’una educadora visitareu l’exposició i coneixereu quin va ser el plantejament de Gaudí per construir el Palau Güell, el Park Güell i La Pedrera. Després, pensant en les persones usuàries d’aquests espais, fareu una maqueta d’un palau, un parc, una fàbrica i un edifici d’habitatges actuals. Com es construirien ara? Quins altres criteris (eficiència energètica, accessibilitat) caldria tenir en compte?

Paper, cartró, fusta, llana….amb aquest tipus de materials fareu d’arquitectes per un dia!

Els nens i les nenes han d’anar sempre acompanyats d’adults.

Instal·lacions adaptades per a infants amb mobilitat reduïda.

Aforament limitat. Inscripció obligatòtria

 

Què està passant, aquí? Converses en família

 • Dies a concretar
 • Per a infants de 8 a 12 anys

Us heu adonat que les obres d’art són com un mirall on el món hi apareix reflectit? Tot practicant l’art de la conversa i a través de petites propostes creatives descobrirem que, si ens aturem i les observem amb deteniment, les obres d’art expliquen coses diferents a cadascun de nosaltres.

Compartir-ho pot ser apassionant.

Preus: Adults i infants: 3 euros

Inscripcions obligatòries i pagament: AQUÍ

➡ Aforament limitat: grups de màxim 12 persones

 MÉS INFORMACIÓ

Museu Nacional d'Art de Catalunya amb nens

lloc

Museu Nacional d'Art de Catalunya
Parc de Montjuïc 
 (08038 Barcelona)

Comarca:

Barcelonès
Latitud i Longitud:
41.3684400, 2.1535700
Web:
http://www.museunacional.cat/

Més informació

Com arribar-hi
En metro:
L1 i L3 (Pl. Espanya)
En FGC
L8, R5, R6, R50, R60, S3, S4, S8, S9 (Espanya)
En Autobús:
 • 55 (Museu Nacional/Museu Etnològic)
 • 150 (Pl. Espanya-Av. de l'Estadi/Piscines Picornell/Museu Nacional)
 • Autobusos fins a Pl. d'Espanya: 9, 27, 37, 50, 65, 79, 109, 165, D20, H12, V7
 • Bus Turístic: Parada: Museu Nacional
 • Barcelona City Tour: Parada: Museu Nacional
Tren turístic de Montjuïc:
Consulteu les dates de funcionament.

Horaris

Horari d'hivern
 • (1/10 - 30/04): de dimarts a dissabte de 10 a 18 hores;diumenges i festius de 10 a 15 hores
Horari d'estiu
 • (1/05 -30/09): de dimarts a dissabte de 10 a 20 hores; diumenges i festius de 10 a 15 hores
 • Dilluns: tancat, excepte festius
 • Tancament anual: 1/01, 1/05 i 25/12
Entrada gratuïta: dissabtes, a partir de les 15 hores i 1r diumenge de mes
 • Aparcament gratuït
 • Accessibilitat
 • Edifici adaptat per a persones amb mobilitat reduïda Préstec de cadires de rodes, cadires plegables i cotxets per a infants