FIRA DE SANT LLUC A OLOT

Fira de Sant Lluc: més de 50 activitats

Dies 16 i 17 d’octubre de 2021
La ramaderia, el dibuix i els vehicles seran els pilars de la fira de Sant Lluc a Olot.

La Fira de Sant Lluc 2021 tindrà lloc els dies 16 i 17 d’octubre i mantindrà l’activitat al centre de la ciutat amb 11 espais i més de 50 activitats previstes.

 

Fira de Sant Lluc a Olot

La Fira ramadera, el mercat extraordinari de roba i la Fira del Dibuix se celebraran en cap de setmana i al centre de la ciutat. La Fira ramadera, que data de 1315, es podrà visitar els dies 16 i 17 d’octubre al Firal petit. Hi haurà exposats una trentena de corrals de bestiar boví, oví, cabrum, equí i aviram, alhora que es podrà comprar directament als ramaders, situats al Firal, el producte derivat (formatge, carn, embotits, ous…). A més, enguany hi haurà representació de vaques gascones com a raça convidada, acompanyada de productors del territori de L’Ariège (regió de l’Occitània).

Fira de Sant Lluc a Olot

El dissabte 16 d’octubre tindrà lloc el mercat extraordinari de roba a la plaça Balmes i carrer adjacents, amb una cinquantena de parades de roba i complements.

A la plaça de Josep Clarà se celebrarà la 66a edició de la Fira del Dibuix on els pintors que exposaran i vendran els seus dibuixos al llarg de tot el dia. El Patronat de la Fira del dibuix d’Olot, l’entitat organitzadora de la Fira del Dibuix, organitza també activitats artístiques dirigides a totes les edats que es portaran a terme durant el dissabte en el marc d’Olot Dibuixa.

Fira de Sant Lluc a Olot

Per tancar el primer dia de fira, a les 20 hores a la plaça de Braus, es podrà gaudir de l’últim concert de la gira “No em dona la gana” del grup Gertrudis. Les entrades es vendran a 5 euros a través www.olotcultura.cat a partir d’aquest 27 de setembre a les 11 hores.

Com a novetats principals d’aquest any, s’inauguren dos espais nous a la Fira: un pels més gurmets i un altre pels més petits, ambdós vinculats als orígens ramaders de la fira.

Fira de Sant Lluc a Olot

Durant tot el cap de setmana es podrà gaudir d’un espai de jocs relacionats amb els animals de granja i de pagès, situat a la plaça U d’octubre i es podran degustar productes de pagès a l’Espai Tast, situat al capdamunt del Firal, tot descobrint el pernil artesà de la Garrotxa, l’art de les botifarres cuites, embotits fets amb ànec i poltre o el concurs de peltrucs de pagès, entre d’altres.

Fira de Sant Lluc a Olot

Per als infants, a més del nou espai de jocs d’Un dia a pagès, hi haurà també dos espais de jocs familiars en el marc del Tastajocs: un, al claustre del Carme, que consistirà en un laberint replet d’enigmes i misteris que caldrà resoldre per trobar el camí de sortida i l’altre, situat a la plaça Major, que es convertirà en una pista de cotxes de xoc ecològics el dissabte 16 d’octubre i que es transformarà en un divertit conjunt de jocs gegants d’animals fets amb materials reciclats i tallers creatius, el diumenge 17 d’octubre. Al llarg de tot el cap de setmana també es podrà gaudir d’atraccions infantils al passeig de la Muralla.

A la plaça de Josep Clarà i al llarg del matí del diumenge 17 d’octubre s’hi celebrarà una trobada de 80 puntaires organitzada per Òmnium Garrotxa.

A les 10 hores del mateix diumenge es podrà gaudir de la trobada de tractors antics i tractorada organitzada pel Motor Antic Garrotxa (MAG) que enguany sortirà del Firalet, mentre que la plaça Campdenmàs acollirà un doble ball del Porc i el Xai (a les 11 i a les 12 hores) a càrrec de l’AOAPIX, un element de la faràndula molt vinculat a la ramaderia de la comarca.

Durant el dissabte 16 d’octubre, a la plaça Campdenmàs, el Club Infantil Ciclista Olot organitzarà una bike party, la festa de la bicicleta on es podrà provar gratuïtament diferents disciplines d’aquest esport com el trial, carretera i BTT.

Pel que fa a la resta d’espais de la fira i durant tot el cap de setmana, es manté la Fira del Vehicle d’Ocasió que arriba a la seva 11a edició amb dues empreses de maquinària de jardí i 7 concessionaris de la comarca que exposaran 80 vehicles al Firalet; el mercat d’artesania ubicat al Firal amb una cinquantena de parades alimentàries i no alimentàries i el mercat de creadors de La Iera amb 7 artesans de la comarca situats a Sant Esteve. El dissabte 16 d’octubre, al voltant de la plaça mercat, hi haurà el mercat de col·leccionisme i andròmines i la Fira del disc.

Finalment i durant tot el cap de setmana, hi haurà entrada gratuïta als museus de la ciutat i els comerços obriran les portes també el diumenge 17 d’octubre.

Fira de Sant Lluc a Olot

La Fira de Sant Lluc és organitzada per DinàmiG amb la col·laboració d’una quarantena d’entitats i empreses de la comarca, l’àrea de cultura de l’Ajuntament d’Olot, així com amb el suport de la Diputació de Girona i Aquambiente.

DESCARREGA EL PROGRAMA FAMILIAR EN PDF, programa 2021 familiar

 MÉS INFORMACIÓ

data inici
16-10-2021
data fi
17-10-2021

lloc

Olot (la Garrotxa)

Més informació

DESCARREGA EL PROGRAMA FAMILIAR EN PDF, programa 2021 familiar   La Fira de Sant Lluc d’enguany aplicarà les mesures necessàries per a la contenció de pandèmia provocada per la COVID-19 com la perimetració d’espais, el control d’aforaments en les activitats i la disposició de gels hidroalcohòlics, entre d’altres. En totes les activitats i espais de la fira hi haurà personal de seguretat i control d’accés que garantirà que es compleixen les mesures necessàries per a un entorn saludable i respectuós. Per tal de garantir el bon funcionament de la fira, recomanem que es consultin les mesures i condicions d’accés al programa de la fira que estarà disponible a www.descobreixolot.cat Fira de Sant Lluc a Olot

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.