ACTIVITATS I TALLERS FAMILIARS A MÓNNATURA DELTA DE L’EBRE

Tallers familiars a Mónnatura Delta

Activitats per fer en família i grups d’amics, que permeten aprofundir en el coneixement de la zona i de les seves tradicions i viure l’estada d’una manera lúdica i participativa. Descobreix el tallers familiars a Món Natura Delta!

Tallers familiars a Mónnatura Delta

.

 

Delta Birding Festival: Sigues ornítoleg durant un cap de setmana!

 • Dies 24, 25 i 26 de setembre de 2021

El Delta Birding Festival és l’únic Festival Internacional d’Ornitologia del Delta de l’Ebre.

delta birding festival

Els propers 24, 25 i 26 de setembre, MónNatura Delta tornarà a ser el centre del món ornitològic amb un ampli ventall d’activitats i tallers per a totes les edats.

delta birding festival

Aquesta setena edició del festival internacional d’ornitologia presenta més d’un centenar de propostes molt diverses, acompanyades d’una gran fira de productes i serveis amb varietat d’expositors de productes i serveis relacionats amb la natura, l’ecoturisme i l’observació dels ocells i la fauna, adreçada als ornitòlegs i a les persones que gaudeix de la natura en general.

 

És l’únic festival espanyol que destina el benefici econòmic de les entrades a l’estudi i conservació d’ocells i natura.

 

 Podreu fer sortides en vaixell per veure ocells pelàgics a mar obert o limícoles a la badia del Fangar, visites a la reserva integral de la llacuna de l’Aufacada o a la de Vilacoto, a l’interior d’una finca privada que normalment no es pot visitar. També tallers de seguiment de rastres d’animals o de gravació de cants d’ocells. Sortides nocturnes per descobrir els mussols i els enganyapastors, nombroses activitats per a infants dins el recinte de MónNatura Delta,   i un reguitzell de concursos: de fotografia, d’identificació d’aus, per a nens, d’enregistrament de sons nocturns amb magnífics premis.

delta birding festival

També s’han programat taules rodones i exposicions. I per als més petits, activitats gratuïtes pensades per a ells durant tot el cap de setmana.

No cal que siguis ornitòleg per gaudir d’aquest esdeveniment únic a Catalunya!

delta birding festival

El Delta Birding Festival es celebra a MónNatura Delta, un conjunt d’instal·lacions de la Fundació Catalunya La Pedrera situades a la part inferior de la llengua del delta de l’Ebre, en un paisatge d’arrossars i llacunes molt característic i de gran riquesa en una de les zones humides més importants de l’Europa occidental. Terra i aigua s’uneixen i creen un escenari propici per a la concentració d’una fauna única i variada, sobretot d’aus aquàtiques.

delta birding festival

Mira el programa complet AQUÍ

 

Petits ornitòlegs

Dissabte 9 d’octubre de 2021, de 10 a 13 hores

Jornada ornitològica dirigida a nens i nenes d’entre 8 i 12 anys que tenen un especial interès per les aus i la natura.

Activitat ornitològica per a famílies per descobrir les aus més emblemàtiques del delta. Coneixerem aspectes com les diferents famílies d’aus, la seva alimentació, el fenòmen de la migració, etc.

Farem una sortida al voltant de MónNatura per observar aus mitjançant eines com els telescopis que ens permetran veure els ocells de prop.

Durada de l’activitat: 3 hores
Preu: 15€ adults – 17€ nenes i nens (no inclou l’entrada a MónNatura Delta)

Imprescindible fer reserva prèvia

Més informació AQUÍ

 

La visita dels menuts: Descobriu l’essència del Delta en família

 • Fins al 8 de desembre de 2021
 • Caps de setmana, ponts i festius a les 10:30 h. (Excepte del 24 al 26 de setembre durant el Delta Birding Festival)

Aquesta visita familiar està pensada per a que els més petits de la família puguin gaudir de l’entorn de MónNatura Delta, i alhora descobrir la riquesa d’aquest espai.

Tallers familiars a Món Natura Delta de l'Ebre

Coneixerem la història del pirata de les salines EicTu XicMano, veurem aus fascinants com els flamencs i practicarem activitats tradicionals úniques del Delta de l’Ebre com tirar el rall o navegar amb pontona.

Per a grups hi ha la possibilitat de concertar visites fora d’aquests horaris. Activitat subjecte a les condicions meteorològiques.

Preu: Adults 10 € i nens (de 5 a 12 anys) 5 €

Durada de l’activitat: 1 h 30 minuts.

➡️ Més informació AQUÍ

 

Visita guiada MónNatura Delta: Visita guiada al centre acompanyats d’un guia local

 • Fins al 8 de desembre, caps de setmana, ponts i festius a les 12 h en català i a les 16 h en castellà. (Excepte del 24 al 26 de setembre durant el Delta Birding Festival)

Tallers familiars a Món Natura Delta de l'Ebre

Visita guiada completa a MónNatura Delta de l’Ebre fent un circuit per tots els espais del centre. Un guia de la zona ens acompanyarà per conèixer de ben a prop el valor d’aquest territori, amb una gran riquesa en fauna i flora i un paisatge únic i amb una gran personalitat. També podrem gaudir de la divertida experiència de les barques de perxar.

Preu: 10€ adult / 5 € nens i nenes de 5 a 12 anys

➡️ Més informació AQUÍ

  

Racons del Delta

 • 18 de setembre, a les 16 hores
 • Dies 11 i 16 d’octubre de 2021, 6 de novembre i 8 de desembre de 2021 a les 16,30 hores

Activitat al Delta amb destinació sorpresa. Gaudeix d’alguns dels racons més interessants del territori i explorem l’entorn de la mà d’un dels nostres guies locals. Endinsat en aquesta aventura per conèixer en profunditat alguns espais amb un gran encant i personalitat.

Informarem de la ubicació del punt de trobada el dia anterior a la visita.

Preu: 8 euros

Durada 1hora i 30 minuts

Més informació AQUÍ

  

Les aus del Delta

 • Dies 10 i 30 d’octubre de 2021 a les 16.30 hores
 • Dies 20 de novembre i 6 de desembre de 2021 a les 16.30 hores

Sortida d’iniciació ornitològica al Delta de l’Ebre

El Delta de l’Ebre és la zona humida més gran de Catalunya i una de les més importants d’Europa occidental. La seva particular formació ha creat un espai únic de gran riquesa natural i sobretot d’aus aquàtiques reconegudes internacionalment.

Aquesta activitat consta d’una passejada pels voltants de MónNatura Delta per aprendre a identificar i conèixer els ocells més comuns del Delta de l’Ebre. Podrem veure espècies com el bernat pescaire, el martinet blanc, la gamba roja, el flamenc, diferents espècies d’ànecs, etc.

 • Preu: 8€ adults – 4 € nens de 5 a 12 anys (no inclou l’entrada a MónNatura Delta)
 • Descompte especial: “Les aus del Delta de l’Ebre” + “visita lliure a MónNatura Delta” – 14,5 € adults i 8 € nens
 • Visita en català. Durada: 1 hora.
 • Imprescindible fer reserva prèvia

Més informació AQUÍ

 

La pesquera de la Tancada

 • Dies 24 i 31 d’octubre de 2021 a les 12 hores
 • Dies 7, 14, 21 i 28 de novembre de 2021 a les 12 hores
 • Dies 5 i 7 de desembre de 2021a les 12 hores

Visita a la confraria de pescadors de Sant Pere

La pesquera de la bassa de la Tancada pertany a la Confraria de pescadors de Sant Pere i gestiona la pesca a la bassa de la mateixa manera que fa 400 anys.

Les basses del delta es caracteritzen per la gran concentració de nutrients provinents de la mescla d’aigua dolça del riu i l’aigua salada del mar. Això dona lloc a l’existència d’una gran varietat d’espècies de peixos que fa que la pesca  hagi sigut una activitat econòmica molt important al delta.

En aquesta activitat visitarem la pesquera, coneixerem de primera mà la feina dels pescadors que hi viuen i podrem observar el peix que capturen amb les seves arts de pesca centenàries.

Preu: 8€ adults i 4€ nens.

Descompte especial: “La pesquera de la Tancada” + “visita lliure a Mónnatura Delta” – 14,5€ adults i 8€ nens

Durada de l’activitat: 1 hora

Més informació AQUÍ

Lo Trabucador, una platja diferent

4 de desembre de 2021 a les 16.30 hores

Sortida per conèixer la platja més emblemàtica i curiosa del Delta de l’Ebre.

El Delta de l’Ebre és la zona humida més important del territori català. La seva particular formació ha creat un espai únic de gran riquesa que compren fins a 70 kilòmetres de costa verge.

En aquesta activitat descobrirem la platja del trabucador, una de les més boniques del delta. Coneixerem aspectes com la seva formació, els ambients naturals que hi ha, veurem les seves dunes fixes, descobrirem els animals que hi viuen mitjançant restes marines i petjades d’ocells… i podrem veure el seu paisatge únic.

 • Preu: 8€ adults – 4€ nens de 5 a 12 anys
 • Descompte especial: “Lo Trabucador, una platja diferent” + “visita lliure a MónNatura Delta” – 14,5 € adults i 8 € nens
 • Visita en català
 • Imprescindible fer reserva prèvia

>> Més informació AQUÍ

MÉS INFORMACIÓ

Amb nens a MónNatura Delta de l’Ebre

lloc

Mónnatura Delta de l'Ebre
Llacuna de La Tancada Carretera del Poblenou del Delta a les Salines 43870 Amposta Montsià-Tarragona

Comarca:

Montsià
Telèfon:
977 053 801
E-mail:
info@monnaturadelta.com
Web:
http://www.monnaturadelta.com/ca/home/portada

Més informació

Més de 200 hectàrees del Delta de l’Ebre al coneixement de la natura.

Descobriu l’essència del Delta en família. “La visita dels menuts” està pensada per a que els més petits de la família puguin gaudir de l'entorn de MónNatura Delta, i alhora descobrir la riquesa d'aquest espai mitjançant la descoberta d'aus fascinants i activitats tradicionals úniques al Delta.Descobriu l’essència del Delta en família.MónNatura Delta de l'Ebre permet descobrir un entorn natural de gran riquesa en una de les zones humides més importants de l'Europa Occidental.Horaris de les visites guiades: Dissabtes i diumenges a les 10.30 horesImprescindible fer reserva prèvia.
Com arribar-hi
Des de Sant Carles de la Ràpita: Carretera direcció al Poblenou del Delta, vorejar aquesta població i seguir 5 km direcció a Platja del Trabucador.L’entrada es troba a mà esquerra.Des de Sant Jaume d’Enveja: Carretera direcció a Els Muntells (TV-3405) durant 15 km, abans de la urbanització Eucaliptus girar a la dreta direcció La Tancada i al final de la carretera, girar altre cop a la dreta. L’entrada es troba a 900 metres a mà dreta.CONEIX MÉS SOBRE MÓNNATURA DELTA DE L'EBREGuardarGuardarGuardarGuardarGuardar