MERCAT DE NADAL DE CALDES DE MONTBUI 2023

Passeja pels carrers del nucli antic i gaudeix del Nadal

  • Del 5 al 10 de desembre de 2023 al nucli antic de Caldes de Montbui

Casetes de fusta amb productes nadalencs, alimentació, artesania, antiguitats, brocanteria, cuina sobre rodes, brou de Nadal i activitats infantils.

 

El 37è Mercat de Nadal de Caldes de Montbui se celebrarà del 5 al 10 de desembre. Durant 6 dies, el centenar de parades i casetes de fusta que s’instal·laran a la plaça de la Font del Lleó i als carrers de l’entorn, oferiran diversos productes nadalencs, d’alimentació, brocanteria i antiguitats. També hi haurà la possibilitat de degustar diferents propostes de gastronomia sobre rodes (food trucks).

Una de les novetats d’aquesta edició és la redistribució d’una part de les parades. Les que estaven ubicades al carrer del Pont s’instal·laran a la plaça de l’Onze de Setembre.

El Mercat de Nadal es completa amb un ampli programa d’activitats nadalenques, propostes termals i activitats familiars durant tots els dies.

 

Acte d’encesa del foc i activitats per cada dia

Una de les novetats d’aquesta edició és l’acte d’encesa de l’olla. Serà el dimarts 5 de desembre a les 18 hores a la plaça de la Font del Lleó i anirà a càrrec de Regina Rodríguez i Sirvent, autora del llibre “Les calces al sol”. L’escriptora d’un dels llibres més venuts a Catalunya, encendrà la foguera de l’olla més gran de Catalunya i signarà els llibres de totes aquelles persones que ho desitgin.

El programa d’activitats inclou tallers i actuacions infantils i familiars, que es faran, la majoria, a les places de Can Rius i de l’Onze de Setembre, amb propostes cada dia de mercat.

A més, el tradicional Caga Tió es durà a terme el diumenge 10 de desembre.

En cas de pluja, les activitats es traslladaran a L’Espai Can Rius.

> Consulteu el programa d’activitats

 

L’olla més gran de Catalunya, amb capacitat per 1.600 litres de caldo, tornarà a bullir per elaborar el tradicional brou termal, amb degustacions de carn d’olla i llegums cuites amb l’aigua termal

Més de 10.000 litres de brou termal

Durant els 5 dies de Mercat de Nadal està previst repartir entre els assistents 30.000 racions de brou termal, 2.000 racions de llenties i 4.000 racions de carn d’olla.

Per això, es cuinaran més de 10.000 litres de brou termal a l’olla gegant, que es farà bullir sis vegades amb aigua termal, foc de llenya i productes de proximitat.

 

A més, els visitants podran adquirir ampolles de brou termal envasat (a la venda al Mercat i al Museu Thermalia). L’olla, la més gran de Catalunya, té un diàmetre d’1,5 m i capacitat per 1.600 litres de caldo.

Per elaborar el brou termal, durant aquests dies es faran servir: 10.000 litres d’aigua termal, 150 naps, 300 xirivies, 260 porros, 20 apis, 8 caixes de carabasses, 80 kg pastanagues, 37 kg de patates, 100 cols , 160 kg de llenties pardines, 200 kg de cigrons, 180 kg de falda de vedella, 50 kg de costella de vedella, 120 kg de mandonguilles amb farina sense gluten, ossos de vedella, 2 caixes d’ossos pernil, 100 kg de papades de porc, 100 kg de caretes de porc, 160 peus de porc.

Les degustacions del brou termal, de la carn d’olla i de les llegums es podran adquirir a preus populars.

mercat de nadal de caldes de montbui

El dimarts 5 de desembre, durant l’encesa de l’olla, la degustació de brou serà gratuïta.

Per reduir l’impacte mediambiental, l’organització recomana portar els gots i envasos per a les degustacions. Si no, se’n podran adquirir al mateix mercat. També es podran adquirir tasses i vasos del Mercat de Nadal.

 MÉS INFORMACIÓ

data inici
05-12-2023
data fi
10-12-2023

lloc

Caldes de Montbui (Vallès Oriental)

Més informació

> Consulteu el programa d'activitats


 
 
 

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.