FESTA DEL TIÓ A ARGENÇOLA 2022

11a Festa del Tió d’Argençola

4 de desembre de 2022 a Clariana (Argençola)

Vine a la Festa del Tió a Argençola!

Argençola a la tardor és temps de Tions i amb l’arribada del fred torna la Festa del Tió d’Argençola que arriba a l’onzena edició. La festa es farà al nucli central  de Clariana, a Argençola.

Els tions tenen moltíssimes ganes de retrobar-vos als boscos de Clariana, on ja es comencen a concentrar els que durant tot l’any viuen als boscos del terme municipal d’Argençola. Als voltants de la riera de Clariana, els tions hi troben aigua i uns caus arrecerats del fred on esperar-vos.

Inscripcions a la  Festa del Tió 2022 ➡ AQUÍ

 

Festa del Tió a Argençola

Programa de la Festa del Tió

  • A les 9.30 hores: Recepció dels participants
    Seguidament una xocolatada per agafar forces per anar al bosc
  • A les 10.45 hores: Actuació de Mònica Torra, acompanyada de la música de Jordi Giralt del grup d’animació Can Cantem
  • A les 11 hores: sortirem del poble per acostar-nos als màgics boscos de Clariana on provarem de localitzar els tions. Ens hi donaran un cop de mà els “buscations“, els follets i tot un seguit de personatges que volten pel bosc.

Tornant del bosc:

  • A les 12.30 hores: Cantarem i ballarem amb la música d’en Jordi Giralt de Can Cantem.
    També hi trobareu jocs infantils amb el Tió com a protagonista.
  • La Festa s’acabarà cap a les 13.30 hores.

Hi haurà servei de bar i entrepans durant tot el matí.

Aquest any es recupera el dinar a la Sala de Clariana, per tancar la Festa. El Dinar consistirà en:  Fideuada, amanides i postres (Tionet de xocolata i nata). Limitat a 60 persones, cal reservar els tiquets per correu electrònic.

Hi ha dues maneres de participar en la Festa, en tots dos casos cal inscripció prèvia i les places són limitades.

.

VOLS UN TIÓ D’ARGENÇOLA?

 

Podràs viure l’aventura de trobar un Tió d’Argençola al bosc i endur-te’l cap a casa per passar el Nadal.

Els Tions d’Argençola viuen durant tot l’any als caus que tenen repartits pels boscos del terme municipal i s’acosten al poble els dies de la Festa per trobar-se amb els nens i nenes.

El preu de la inscripció és de 55 euros per família (màxim 6 persones) i us dóna dret a l’esmorzar, la sortida al bosc, 1 Tió i a participar en totes les activitats preparades per la Festa. Entenem les famílies en sentit ampli, perquè puguin participar-hi els avis o els tiets, per això la inscripció per família, inclou un màxim de 6 persones per tió, si sou més gent, haureu d’afegir 5 euros més per persona al preu d’inscripció.

Les inscripcions es poden fer fins el dia 20 de novembre. Les inscripcions pagades a partir del 21 de novembre tindran un preu de 60 euros.

Descompte d’un 25% en el preu pels veïns del terme municipal.

.

JA TENS TIÓ I VOLS TROBAR-LO AL BOSC?

 

Per aquelles persones que ja tenen el seu tió a casa però que volen participar de la festa, s’han reservat una part de les places.

El preu de la inscripció és de 40 euros per família i us dóna dret a l’esmorzar, la sortida al bosc i a participar en totes les activitats preparades per la Festa. Entenem les famílies en sentit ampli, perquè puguin participar-hi els avis o els tiets, per això la inscripció és per família. Inclou un màxim de 6 persones per tió, si sou més gent, haureu d’afegir 5 euros més per persona al preu d’inscripció.

Descompte d’un 25% en el preu pels veïns del terme municipal.

En aquesta modalitat es complica la logística de la sortida al bosc i per aquest motiu en limitem les places i ens cal la participació d’algun membre de la família en la seva preparació. A l’arribada de les famílies o bé el pare o la mare haurà d’estar a disposició dels membres de l’organització. Us acompanyarem fins a la zona de tions que tingueu assignada i us ajudarem a buscar un bon lloc pels vostres tions. Busqueu elements que us ajudin a recordar el lloc, un tipus d’arbre, una branca, algun element del terreny. També us entregarem uns cartells on haureu de posar el nom del propietari i penjar-lo al coll del Tió, després tornarem al poble perquè pugueu esmorzar amb la resta de la família. Agrairem que porteu els vostres tions tapats o camuflats en una bossa, perquè els nens i la resta de famílies no els vegin, és imprescindible per mantenir la màgia durant la primera part de la Festa.

A l’hora de la sortida al bosc us tornarem a portar a la zona assignada amb totes les famílies i els nens i heu de trobar el vostre Tió. Per tant és important que recordeu el lloc.

.

Inscripcions a la  Festa del Tió 2022 ➡ AQUÍ

 

Important: les zones de tions seran diferents per a les dues modalitats i, per tant, no es poden barrejar els Tions d’Argençola amb els tions que portin les famílies. Si veniu un grup de famílies i us heu inscrit en modalitats diferents, no podreu anar junts a l’hora de la sortida al bosc a buscar els tions.

La festa està organitzada per l’Associació de la Casa del Tió i la Casa del Bosc d’Argençola i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Argençola i la Diputació de Barcelona.

Mira que bonic són els tionets que viuen a Argençola! Un d’ells pot ser teu per sempre!

.MÉS INFORMACIÓ

Vine a buscar el Tió!

data inici
04-12-2022

lloc

Argençola (Comarca de l'Anoia)

Més informació

Inscripcions a la Festa del Tió 2022 ➡ AQUÍ
  .

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.