COLÒNIES ALS ALBERGS AMB EL PROGRAMA DE L’ESTIU ÉS TEU-RESERVA DIRECTA

Es posa en marxa el període de reserva directa del programa l’Estiu és teu, fins a esgotar places!

A partir del 18 d’abril a les 12 hores
Per a colònies d’infants i joves de 5 a 16 anys

L’Agència Catalana de la Joventut (ACJ) del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies obre aquest dimarts 18 d’abril a les 12 del migdia el període de reserva directa d’una nova edició del programa d’activitats de lleure “L’estiu és teu!”.

La majoria de les places disponibles són per a activitats en llengua anglesa.

estiu es teu 2017

La iniciativa, que enguany arriba a la seva 23a edició, ofereix experiències de fins a deu dies a través de la Xarxa Nacional d’Albergs Socials de Catalunya (Xanascat).

Les catorze modalitats d’estades a escollir són: música (14 estils i 24 instruments a triar), idiomes (anglès, francès o alemany), esportives (futbol, bàsquet o handbol), multiesportives (20 modalitats), combinat d’anglès i multiesportives, combinat d’anglès i astronomia, enginy, circ, teatre, veu, cinema, natura, excursionisme i dansa.

El nombre total de places que s’ofereixen per aquest 2017 és de 8.549, 425 més que en l’edició anterior.

Pel que fa al cost de les estades, les famílies nombroses, monoparentals i les acollidores que obtinguin plaça pels seus fills i filles continuaran gaudint d’una reducció del 10% en el preu de les estades.

Estades de dansa i reduccions amb el Carnet Jove, principals novetats

La novetat més destacada en l’edició d’enguany és la incorporació d’una nova modalitat d’estada: dansa, art i emocions. Aquestes colònies estan dirigides a nens i nenes de 8 a 12 anys sense necessitat que tinguin experiència prèvia i tindran lloc a l’alberg ‘Jaume I’ de L’Espluga de Francolí.

L’objectiu principal d’aquesta nova proposta és que els participants aprenguin a expressar les seves emocions a través de la dansa creativa i de diferents arts plàstiques: pintura, escultura o paper. Així mateix, els participants entrenaran les seves habilitats individuals i socials per a millorar tant la relació amb els altres com amb ells mateixos, tot identificant emocions i gestionant-les de manera positiva. Així, entre d’altres, es treballaran les emocions contraposades de frustració – autosuperació, admiració – gelosia, amor – odi, empatia – satisfacció i confiança – por, entre d’altres aspectes.

La vinculació de “L’estiu és teu!” amb el Carnet Jove –ambdós, programes gestionats per l’Agència Catalana de la Joventut, és una de les altres novetats d’aquest 2017. Les famílies dels participants que disposin del Carnet Jove tindran una reducció del 5% sobre el cost del total de l’estada.

Altres novetats que incorpora “L’estiu és teu!” en aquesta edició són l’ampliació a la franja d’edat de 5 a 7 anys per a les estades que combinen anglès i astronomia; la introducció de nous eixos conductors de les estades exclusives d’idiomes (adventure & fantasy,  art & creativity, English fans i multi-language experience), i l’ampliació de dues temàtiques a les combinades d’anglès i multiesportives (observació de la fauna a les Terres de l’Ebre i món medieval a Tremp).

D’altra banda, les colònies organitzades per l’ACJ també han habilitat un servei de transport a mida pels diferents torns amb l’objectiu de facilitar el desplaçament, abaratir-ne el cost i reduir l’impacte mediambiental. Així, es posarà un servei de busos a disposició de les famílies amb diferents opcions de punts de sortida i tornada. Veieu tota la informació en aquest enllaç: http://www.estiuesteu.cat/pares-mares/transport/

Durant el període de reserva directa, està previst que hi hagi xerrades per a pares i participants durant el període de preinscripció a Barcelona, Tarragona, Girona i Lleida amb l’objectiu d’oferir una informació més directa i personalitzada. consulteu dia i lloc de les xerrades en aquest enllaç: http://www.estiuesteu.cat/pares-mares/xerrades-informatives/

La seguretat, un aspecte cabdal

La seguretat és un aspecte capital del programa i per això s’ha editat el “Manual de Procediments de la Seguretat Integral per a Activitats”, que inclou una fitxa individualitzada per cadascuna de les activitats de “L’estiu és teu!” on s’hi descriuen els mètodes de prevenció i seguretat duts a terme: característiques del lloc, equipació dels participants, material tècnic utilitzat, material d’emergència, organització, instruccions donades als participants i desenvolupament de l’activitat.

En l’àmbit de la seguretat, però també amb efectes sobre la qualitat pedagògica, el programa “L’estiu és teu!” compta amb una ràtio de responsables de 1/8, un índex que supera els nivells exigits per la normativa. En total, l’edició d’aquest 2017 comptarà amb un total de 1.165 monitors i directors.

 

 

MÉS INFORMACIÓ

L'estiu és teu-reserva directa de places

Més informació

Reserva directa de places
A partir del 18 d’abril es podrà realitzar la reserva directa de les places disponibles. https://www.xanascat.cat

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.