Sortir amb nens, l'agenda setmanal d'activitats familiars més completa de Catalunya!

EXCURSIÓ AMB NENS ALS ESTRETS D'ARNES, A LA TERRA ALTA


EXCURSIÓ AMB NENS ALS ESTRETS - TOLL BLAU

Sortim des d'Arnes, a Tarragona, a la Terra Alta.

El riu Estrets és un dels rius que neixen a la part catalana del Massís dels Ports.

Les seves aigües cristal·lines i de cabal irregular, vessen al riu Algars, afluent del Matarranya i entren a formar part de la xarxa d’afluents de l’Ebre.

Els Estrets és un dels llocs més visitats dels Ports on el riu obre pas al bonic congost de roca conglomerada amb cingles a dreta i esquerra.

Us proposem una excursió de gran bellesa on trobareu piscines naturals per banyar-vos.

Sortim des del Molí de l’oli (punt d’informació) i agafem el carrer Terra Alta i tornem a girar a l’esquerra pel carrer que porta a les Escoles del poble.

Km 0,8- Pista dels Estrets
Al costat de les escoles surt la pista asfaltada que ens portarà fins els Estrets.

Km 4- El pontet
En aquesta altura el riu creua el camí per sota, en condicions normals, ja que si plou molt de vegades passa per sobre del camí. A partir d’aquí comencem a pujar uns 500m.

Km 5- Esplanada aparcament
Aquí deixarem el cotxe, és on s’acaba el camí i començarem la nostra excursió a peu.

En aquest indret trobem un cartell informatiu del Parc Natural pels escaladors que consideren aquesta zona com un autèntic paradís per aquest esport. S’hi han obert vies de diferents dificultats i llargària des de els anys 40.

En aquest indret tenim al nostre davant la Mola dels Viarnets, on està prohibida l’escalada per la presència de Voltors.

El Voltor és un animal protegit, ja que va ser molt perseguit per la seva espectacularitat i dificultat per caçar- lo. És fàcil que el veieu sobrevolar o veure com accedeixen als nius que hi formen a la Mola.

Baixarem durant uns 20m per una senda que forma la conducció d’aigua d’Horta, i un cop a baix el riu ens acompanya durant tota l’excursió sense desnivell fins arribar al Toll Blau.

Es tracta d'un petit embassament on a l’estiu s’hi fa molt agradable el bany.

Cal estar molt atent perquè és fàcil veure la Cabra Hispànica passejant-se per l’entorn, també està protegit i molt ben recuperat.

Nombrosos tolls alegren aquests paratges.

Si continuem l'excursió trobarem l'aqüeducte que creua el riu.

Arribat aquest punt donem mitja volta i tornem pel mateix camí. Si creuem l’aqüeducte arribarem a l’àrea recreativa de La Franqueta.

EXCURSIÓ AMB NENS ALS ESTRETS - TOLL DE VIDRE

Es troba al terme municipal d'Arnes, a uns 7 quilòmetres del poble.

S'hi pot accedir en bicicleta, a peu o en cotxe.

Hi ha indicadors que ens guiaran fins al toll de vidre.

Té un petit salt d’aigua que el fa molt atractiu.

ALTRES TOLLS

EL TOLL DE LA PRESÓ

Al terme municipal d'Arnes, a 1,5 km (aproximadament). Fàcil accès a peu i amb vehicle.

LES OLLES

A uns 7 Km d’Arnes, a la població d’Horta de Sant Joan. Bon accés amb vehicle. A l'arribar a Horta, agafar el camí que indica cap al Convent de Sant Salvador, i més endavant hi ha un cartell que indica direcció a Les Olles.

EL TOLL DE VALERO

A uns 3 km d'Arens. Direcció Horta de Sant Joan, passat el primer pont de la carretera, a la mateixa corba a mà esquerra (no està indicat) i seguir pel caminet que trobem a la dreta, trobarem lloc per aparcar i tot.

L’ASSUT DE LLEDÓ I L’ULLAL

A uns 4 km d'Arnes, direcció Horta de Sant Joan, trobarem a la carretera un trencall a mà esquerra que indica Lledó. Seguint la carretera i a l'arribar al pont seguir l’indicador que diu “Zona de Baños”. Molt bon accés amb vehicle.

EL GALERÓ

A Arens de Lledó. A 15 Km d'Arnes. Direcció Horta de Sant Joan, tombarem pel trencall de Lledó , i quan travessem el poble trobem un indicador que hi diu Arens de Lledó.
A l'arribar a Arens de Lledó, abans d’entrar-hi a la dreta hi ha un indicador que diu “Baños Naturales”. Bon accés amb vehicle.

LES PESQUERES

A Beseit, a uns 15Km d'Arnes en direcció Valderrobres. Piscines naturals de molt fàcil accés per a poder-se banyar al peu dels Ports de Beseit, està molt ben indicat dins el poble de Beseit.

Els Estrets d'Arnes

Dades de contacte

Els Ports

Terra Alta

Latitud i Longitud: 40.9109825,0.2608164

Més informació

Recomanacions

Cal portar roba còmoda, sabates per caminar, banyador, tovallora, aigua, crema solar i gorra.

Llegeix també

ÀREA DE LA FRANQUETA

VIA VERDA DE LA TERRA ALTA

RACONS MATARRANYA

matarranya

LA FONTCALDA

LA MUNTANYA DE SANTA BÀRBARA A HORTA DE SANT JOAN

COVA DE LES MARAVELLES a Benifallet

MIRAVET i el seu PAS DE BARCA

 

 

Mapa sortides a la natura amb nens

Localitza al mapa les sortides a la natura per fer amb nens
We're loading the markers, please wait a few seconds…

No trobes el que cerques?

Sortides a la natura amb nens

 • EXCURSIONS AMB NENS AL PARC NATURAL DEL MONTNEGRE I CORREDOR

  EXCURSIONS AMB NENS AL PARC NATURAL DEL MONTNEGRE I CORREDOR El Parc el Montnegre i el corredor organitza itinerairs guiats per sortir amb nens per conèixer el patrimoni cultural i Llegiu-ne més
 • EXCURSIONS EN FAMÍLIA AMB GIRACAT

  EXCURSIONS EN FAMÍLIA AMB GIRACAT  Rutes en família amb monocicles i patinets elèctrics Giracat® Són molt fàcils de conduir i una experiència divertida per fer Llegiu-ne més
 • ELS ESPAIS NATURALS DEL DELTA DEL LLOBREGAT

  ELS ESPAIS NATURALS DEL DELTA DEL LLOBREGAT El delta del Llobregat, format per una extensa plana de 98 km2, entre el massís del Garraf i Montjuïc, conserva Llegiu-ne més
 • PASSEJADA PEL MEANDRE DEL RIU LLOBREGAT AL SEU PAS PEL MÓN SANT BENET

  PASSEJADA PEL MEANDRE DEL RIU LLOBREGAT AL SEU PAS PEL MÓN SANT BENET Ressegueix la riba dreta del riu Llobregat entre la zona del Pomàrium i l’aparcament. El recorregut permet l’observació d’ocells aquàtics Llegiu-ne més
 • EL LABERINT DE BLAT DE MORO, A LLEIDA

  EL LABERINT DE BLAT DE MORO, A LLEIDA TANCAT. Lleida compta amb el primer laberint de blat de moro.  Té una extensió de 3 hectàrees on trobareu més Llegiu-ne més
 • EXCURSIONS PER FER AMB NENS A L'ALT URGELL

  EXCURSIONS PER FER AMB NENS A L'ALT URGELL    La Seu, capital de serveis del Pirineu català està justament centrada entre els dos parcs naturals més grans de Llegiu-ne més
 • LA SÈQUIA, de BALSARENY A MANRESA

  LA SÈQUIA, de BALSARENY A MANRESA La màgia d'un canal medieval. La Sèquia de Manresa és una de les obres d'enginyeria més importants realitzades al Bages Llegiu-ne més
 • CAMÍ DE RONDA, DE PALAMÓS A CALELLA DE PALAFRUGELL

  CAMÍ DE RONDA, DE PALAMÓS A CALELLA DE PALAFRUGELL És una passejada per un tram del camí de ronda on podreu contemplar el meravellós paisatge de la Costa Brava, Llegiu-ne més
 • CAMÍ SALUDABLE ENTRE MARGALEF I LA BISBAL

  CAMÍ SALUDABLE ENTRE MARGALEF I LA BISBAL Aquest camí ha estat pensat per unir els dos municipis (Margalef i la Bisbal), tractant de circular per un recorregut Llegiu-ne més
 • EL CAMÍ DEL SECRETARI A MARGALEF

  EL CAMÍ DEL SECRETARI A MARGALEF Ruta circular per Margalef de 12,60 km. que puja per un barranc amb nom de pirata del Carib i baixa Llegiu-ne més
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Subscriu-te al butlletí de sortir amb nens