VOLCÀ DE MONTSACOPA, A OLOT, A LA GARROTXA

Un volcà enmig d’Olot

El volcà de Montsacopa es troba Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, a Olot i és el volcà més emblemàtic de la ciutat!

Accedir al volcà Montsacopa no suposa, a priori, cap dificultat pel visitant. Quan entrem a la ciutat ja veiem cartells que van indicant el camí a seguir per arribar-hi.


PUBLICITATEl Montsacopa és un volcà que es troba a l’interior de la ciutat d’Olot, alineat entre els volcans de la Garrinada i de Montolivet.

Al costat del seu cràter hi ha l’ermita de Sant Francesc, construïda durant el segle 17 el que fa que se’l conegui també amb el nom de volcà de Sant Francesc.

Als peus del volcà s’hi troba el cementiri municipal, darrera de la plaça de braus (és un bon indicador també per arribar-hi)

Hi ha un aparcament, que permet estacionar el vehicle i pujar al volcà per qualsevol dels dos accessos existents (pel camí del Via Crucis, on la pujada és molt menys dura i no hi ha risc de patinar, o, pels més intrèpids, per la pujada més pronunciada).

Quan aparquem el que veiem és un seguit d’escales fetes amb troncs que no tenen fi. Agafarem forces i començarem a pujar. En algun dels vessants hi torbem horts i la seva falda està voltada de cases.

Quan arribem adalt, l’església de Sant Francesc i les dues torres de guaita, envoltant el cràter, fan del Montsacopa un indret de gran bellesa paisatgística.

I un mirador des d’on es pot veure la ciutat d’Olot on no només hi pugen visitants sinó els mateixos olotins.

El cràter del volcà Montsacopa mesura 120m de diàmetre i 12m de fondària, es troba centrat al cim del con volcànic i la seva forma de copa és la que dóna nom al volcà.

Aquest cràter és únic al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa al no haver estat deformat per cap colada de lava al final de l’erupció.

És l’últim volcà que es va formar a Olot. Va erupcionar fa uns 10.000 anys.

MÉS INFORMACIÓ

Volcà de Montsacopa

Olot La Garrotxa

Comarca:

Garrotxa
Latitud i Longitud:
42.1877772, 2.488333

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.