LA VIDA DELS JOCS I DE LES JOGUINES

La vida dels jocs i de les joguines

La vida de les joguines és un projecte impulsat per Espai Ambiental Cooperativa que des del 2018 vol donar eines per a poder transformar el consum actual de jocs i joguines.

Ho fa a través de diferents recursos com manifestos (consum responsable i consum sense plàstics), propostes didàctiques, el blog i diferents vídeos, guies i exposicions territorials desenvolupats amb la metodologia Aprenentatge Servei en diversos centres escolars de Catalunya (com per exemple a Barcelona, Sabadell i Martorell), que es poden descarregar des del web.

El projecte treballa la sensibilització vers la cura de les joguines i la reducció del nombre de jocs i joguines que tenim a casa, passant per les opcions d’intercanvi, espais de joc compartit i compra de segona mà, per exemple.

A més posa en valor les experiències immaterials per poder gaudir del joc i temps en família i amb els amics sense generar residus, com totes les que trobareu a Sortir amb nens, i la reparació i creació de joguines amb materials de rebuig. També fomenta la reflexió sobre l’origen de les joguines, els materials amb els que estan fabricades i els valors que transmeten, i que cal dipositar-les als punts habilitats quan ja no es poden fer servir més, com els que hi ha als punts verds i deixalleries.

Si voleu impulsar el projecte al vostre municipi, equipament o centre escolar contacteu amb elles a info@espaiambiental.coop.

Més informació: lavidadelesjoguines.org

 
Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.