VISITEM L’ALSÀCIA FRANCESA AMB NENS I NENES

Els millors racons per visitar l’Alsàcia francesa amb nens!

La zona d’Alsàcia ha estat històricament dominada per França I per Alemanya, tot i que des de fa uns anys, concretament des de després de la Primera Guerra Mundial, pertany a França. Aquesta actual regió francesa és un racó ple d’història i d’una barreja que encara conserva una identitat alemanya. A més a més, té moltes ciutats emblemàtiques i precioses per visitar. Us deixem una guia amb els millors racons per visitar l’Alsàcia francesa amb nens i nenes!

l'Alsàcia francesa amb nens

 

Estrasburg

Estrasburg és la capital de la regió d’Alsàcia, i com a tal, té diversos monuments i llocs ideals per visitar amb en família. El primer d’ells, una petita catedral de Notre Dame! I per petita no vol dir que sigui menys majestuosa. És preciosa tant per dins com per fora, i heu de veure el rellotge que amaga al seu interior!

 

A les afores d’Estrasburg també hi ha el Parc de l’Orangerie, un espai preciós on relaxar-se, passejar en barques, veure cascades i animals i gaudir de l’aire lliure.

 

Però, sense cap mena de dubte, a Estrasburg s’ha de visitar la Petita França! Un indret que sembla tret d’un conte de fades, princeses, prínceps i dracs. A més a més, és on conflueixen tots els canals que envolten la ciutat i travessen els grans ponts.

 

Colmar

Si volem veure la Petita França en una mida més gran, hem d’anar a Colmar! Bé, no és tan gran, perquè és un petit poble que ha sabut conservar la tradició i una estructura alsaciana, una barreja entre França i Alemanya que manté les seves arrels. Anar amb nens i nenes és perfecte per passejar-se pels seus carrerons i canals.

 

També és un bon lloc per gaudir dels canals des de l’interior i descobrir la zona d’una altra manera. Hi ha un munt de cafès on gaudir de la brioixeria i pastes franceses.

 

Mulhouse

Mulhouse és una ciutat amb un aire més imperial, amb grans edificis vermells i amb motius decoratius amb or. Passejar-hi és gaudir d’aquest passat, però també s’ha de visitar el seu mercat on es poden trobar aliments francesos i de molts altres països.

 

Neuf-Brisach

Potser des de fora no ho sembla, però aquest poble és un dels més curiosos de tota França! De fet, està totalment emmurallat i ho fa amb forma d’estrella. Si mirem des del cel, tot el poble és una estrella! I per dins conserva el seu passat medieval.

 

I tot i ser petit, té una història ben gran, perquè Neuf-Brisach és l’últim poble que separa França d’Alemanya, pel que, durant la Primera Guerra Mundial, va ser una espècie de camp de batalla. Avui dia, encara es poden veure dibuixos i quadres com el de la foto, que uneixen tots dos països ara en pau.


➡  Consulta tots els castells del sud de França per visitar amb nens AQUÍ

castillos del sur de Francia