ESCAPADA AMB NENS ALS BUFADORS DE BEVÍ

escapada amb nens als Bufadors de Beví

Excursió i escapada amb nens als Bufadors de Beví!

Els Bufadors de Beví és un indret màgic situat entre muntanyes a la comarca d’Osona, concretament a la Serra dels Bufadors. El seu nom prové dels sons que fa el vent quan viatja a través de les seves muntanyes i roques, fent la sensació que algú està bufant contínuament. Des de Sortir amb nens us expliquem l’excursió perfecta que podeu fer en una escapada amb nens als Bufadors de Beví!

Però abans de començar… us hem de donar uns quants consells!

  • La ruta és d’uns 12 quilòmetres i és circular.
  • No és apta per anar amb cotxets ni amb nens i nenes molt petits/es que encara no caminin del tot.
  • La ruta es fa en 3 hores a un ritme ràpid, i amb nens podem trigar unes 5 hores, així que paciència! Perquè és una ruta que, tot i ser una mica més llarga, paga la pena i podem fer-la a poc a poc per gaudir encara més.

 

El Castell de Montesquiu: el punt d’inici

Comencem deixant el cotxe al pàrquing del Castell de Montesquiu, tot i que també podem arribar-hi amb tren fins a l’estació de Sant Quirze de Besora.

Podem fer fins i tot una petita parada al castell, un indret ple de natura amb espais dedicats a pintures i història, i amb la possibilitat de fer-hi una visita guiada.

escapada amb nens als Bufadors de Beví
En ser una ruta circular podem començar pujant o bé baixant. Recomanem començar baixant les escales que trobarem al costat del pàrquing del castell, ja que és potser la part amb més dificultats perquè passa pel mig del bosc. Tot i això, el primer tram és ben senzill, i podrem gaudir de la companyia de les vaques! Molt tranquil·les i curioses.

escapada amb nens als Bufadors de Beví

 

Un primer tram a través de natura salvatge

Després de passar per diverses masies ens trobarem amb camins més difícils de trobar i amb menys senyalització. Compte! És fàcil perdre’s i acabar anant per un altre camí. Però al final, tots arriben al mateix punt: els Bufadors de Beví.

Si optem pels camins més salvatges, hem de tenir en compte que tenen una mica més de dificultat, tot i que pels nens i nenes pot convertir-se en tota una aventura pel bosc. Passarem per petits ponts que semblen trets de contes.

escapada amb nens als Bufadors de Beví

 

Arribem als Bufadors!

Després d’aquest tram de natura salvatge, arribarem a l’ermita de Sant Moi on podem descansar per beure una mica d’aigua després de l’esforç. A partir d’aquí, els camins i la senyalització són molt més fàcils. Només haurem de seguir el camí que ens indica que ja queda ben poc per arribar als Bufadors.

Ens trobarem una tanca amb electricitat, així que pares i mares, millor que l’aixequeu i tanqueu vosaltres. A partir d’aquí el camí és més estret i els arbres més grans i frondosos amb un microclima humit. I finalment arribarem als Bufadors de Beví! Un petit bosc ubicat entre les grans pedres de dues muntanyes i que cada vegada és més i més estret fins a gairebé estar-hi just entre dues pedres. Aquí els arbres i la molsa són predominants, com en un conte de fades.

 

Al sortir dels Bufadors i tornar per la tanca, observem unes vistes increïbles de la Serra dels Bufadors. Seguim endavant envoltats per aquestes vistes i amb grans clars de bosc on córrer amb els nens i els gossos. Si en teniu, porteu-los també a la ruta!

 

Una tornada més lleugera

La tornada és molt més fàcil que l’anada, per això és millor començar pel costat difícil. De tornada,  podem gaudir de la natura i fer petites parades pel camí. Per exemple, al Turó dels Bufadors, un tros de terra erma perfecte per descansar i veure els paisatges.

 

Els camins fins al Castell de Montesquiu semblen ara un túnel de fulles i grans arbres que si fa sol, ens faran ombra. Un petit passeig per anar caminant, parlant i observant la flora i la fauna d’aquest indret de la comarca d’Osona.

 

➡ Més informació sobre el Castell de Montesquiu AQUÍ

espais naturals de catalunyaMÉS INFORMACIÓ

Comarca:

Osona

Més informació

Recomanacions

  • Ruta moderada d'uns 12 quilòmetres i circular. El punt d'inici i final és el Castell de Montesquiu.
  • No apta per fer amb cotxets i no recomanada si els nens són molt petits.
  • El cotxe es pot deixar al pàrquing del castell, és gratuït.

Horari per visitar el Castell de Montesquiu:

  • Caps de setmana i festius de 10.30h a 14.30h