DEU DITETS

Deu ditets
Mem Fox i Helen Oxenbury

Deu ditets és un tendre àlbum il·lustrat per pre-lectors i primers lectors que, a partir d’un senzill text rimat, una estructura repetitiva i una fórmula acumulativa, mostra a diversos bebès nascuts en diferents llocs del món, destacant el que tenen en comú: deu ditets a les mans i deu ditets als peus. El to rítmic del text afavoreix la lectura en veu alta i la participació dels destinataris.

deu ditets

Des d’un llunyà racó entre muntanyes a l’hospital més proper, des de l’àrtic al desert, des d’una ciutat a un bosc, a qualsevol continent i hemisferi, les nenes i els nens que protagonitzen aquest relat de Mem Fox són una mostra de la diversitat humana en termes d’ètnies i cultures.

També són un exemple de la innocència, la igualtat, l’espontaneïtat, la tolerància i la convivència en harmonia que practiquem a la infància, sense les barreres ni els prejudicis socials que es van interposant entre les persones a mesura que avancen cap a l’edat adulta.

deu ditets

Les il·lustracions figuratives d’Helen Oxenbury destaquen per l’expressivitat dels rostres i el dinamisme dels cossos dels bebès, interactuant entre ells: als somriures i als gestos de curiositat es sumen el joc o les abraçades, interpel·lant constantment als lectors amb mirades còmplices mentre mostren els ditets de les seves mans i els dels seus peuets. La figura materna també està present en aquestes pàgines plenes de dolçor i amor.

Pàgines: 40

Idioma: català

Editorial: KalandrakaMÉS INFORMACIÓ

Més informació

Compra'l aquí

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.