EL MEU VAIXELL, de Roberto Innocenti

Una història sobre el pas del temps, entre el cinema i la historieta

Per a infants a partir de 6 anys
  • Història i il·lustracions de Roberto Innocenti
  • Text d’ Amy Novesky
  • Disseny de Rita Marshall

El meu vaixell. Una gran tempesta i un naufragi marquen l’inici de “El meu vaixell”, la història fictícia d’un lleial capità i el seu estimat navili mercant, Clementine, que durant gairebé mig segle -des de la seva construcció a principis de la dècada de 1930 fins al seu destí al llit marí- va recórrer els ports del món sencer: des del Pacífic fins als confinis del continent africà, passant per les costes asiàtiques i àrtiques, tant en temps de pau com durant la II Guerra Mundial, quan va ser utilitzat per la Marina d’Estats Units en la contesa bèl·lica.

el-meu-vaixell

A través d’un text senzill i amb la tècnica del salt enrere, Roberto Innocenti ens transporta del present al passat, fent un viatge no solament geogràfic i cronològic,
sinó que també abasta la biografia del protagonista: la seva joventut i la primerenca vocació de navegant, fins a aconseguir una edat avançada després d’haver viscut impactants experiències, a més d’una família que li enyora.

Fidel al seu estil, la seva proposta plàstica està a mig camí entre el cinema i la historieta, a força d’il·lustracions que es disposen com a seqüències d’una pel·lícula o vinyetes de diferents formats.

el meu vaixell

Així, l’autor combina grans panoràmiques amb plans detall, variant els angles i el punt de vista del públic, al que situa tant a bord del buc -el pont de comandament,
la coberta, les cabines- com a l’exterior -la drassana, el moll, el bot salvavides- , fent-li partícip del relat. El detallisme i realisme de les imatges, la importància de la llum, les referències històriques i l’evocació a obres anteriors -“Rosablanca”, “1905: Baglioria Oriente”…- fan de “El meu vaixell” una obra captivadora.

Editorial Kalandraka.
MÉS INFORMACIÓ

Més informació

Compra "El meu vaixell"
 

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.