ANTONIO LÓPEZ. EXPOSICIÓ A LA PEDRERA

La primera mostra monogràfica retrospectiva d’Antonio López que es presenta a Barcelona

  • Fins al 14 de gener de 2024.
  • De 10 a 19.30 hores (última entrada a les 19 hores)
  • Amb activitats familiars al voltant de l’exposició ⬇️

La Fundació Catalunya La Pedrera presenta l’obra d’Antonio López (Tomelloso, Ciudad Real, 1936), el representant per excel·lència del moviment realista espanyol de la segona meitat del segle XX. De producció lenta, meditada i minuciosa, la seva obra no admet simplificacions.

Pintor, escultor i dibuixant, per a López la realitat és, simplement, un punt de partida, en el qual el procés és tan important com l’obra acabada. Tal com diu l’artista: «Una obra nunca se acaba, sinó que llega al límite de sus propias posibilidades». Treballa en els seus quadres al llarg de diversos anys, de vegades durant dècades, i amb cada pinzellada destil·la l’entrellat de l’objecte o el paisatge, fins que aconsegueix plasmar-ne l’essència al llenç.

L’exposició a La Pedrera és la primera mostra monogràfica retrospectiva d’Antonio López que es presenta a Barcelona, i reuneix una acurada selecció d’una vuitantena d’obres —entre pintura, escultura i dibuix— que permet traçar un recorregut per la trajectòria d’aquest artista al llarg de set dècades de treball, des de les primeres obres de joventut, dels anys cinquanta, fins a la producció més recent.

Estructurada en blocs temàtics, la mostra posa de manifest que certs motius sobre els quals l’artista reflexiona persisteixen i, alhora, evolucionen al llarg de la seva carrera: els interiors domèstics, els paisatges i les vistes urbanes —principalment de Madrid—, les natures mortes o la figura humana.

Exposició organitzada en col·laboració amb el Drents Museum (Assen, Països Baixos).

Cal reservar prèvia.

Preu: 12 €
Entrada reduïda: 10 €

Més informació
cultura@fcatalunyalapedrera.com / 932 142 580.

Compra les entrades per l’exposició AQUÍ

Activitat familiar: Les finestres d’Antonio López

  • Dissabte 21 d’octubre a les 10 hores, 12 de novembre a les 10.30 hores (dins la Jornada d’Antonio López) i 27 de desembre a les 10 hores.
  • Per a infants de 5 a 10 anys

Veniu en família a La Pedrera a descobrir el realisme de l’artista Antonio López!

De la mà d’un personatge molt proper a ell, anirem coneixent les seves pintures, dibuixos i escultures amb una visita dinamitzada a l’exposició amb què entendrem la seva personal percepció de la realitat.

I després, des del terrat de La Pedrera, observarem el paisatge de Barcelona amb la mirada d’Antonio López. Acabarem experimentant de forma creativa a partir d’una obra de l’artista.

Durada aproximada: 1 hora i 30 minuts

Compra les entrades pel taller AQUÍ

Més informació

 

 MÉS INFORMACIÓ

data inici
22-09-2023
data fi
14-01-2024

lloc

La Pedrera

Més informació

Descobreix La Pedrera en família

Accessos:
  • Autobusos: 7,16,17, 22, 24 i V17.
  • Metro: línies 3 i 5, estació Diagonal.
  • FGC: estació Provença-La Pedrera
  • RENFE: estació Passeig de Gràcia.
 

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.