KUMON, PROGRAMES DE MATEMÀTIQUES I LECTURA PER A INFANTS

Tornada a l’Escola, què necessita el teu fill per gaudir del nou curs escolar?

Motivar l’alumne amb el mètode Kumon. Els nens s’adapten bé a les èpoques de vacances i perden les rutines que han mantingut al llarg de l’any durant el curs escolar. De vegades, la tornada a l’escola és poc motivadora. De fet, moltes vegades, l’únic al·licient que tenen és retrobar-se amb els seus companys.

kumon

Des del punt de vista dels pares i tutors el que es vol és estimular-los i motivar-los perquè comencin el curs escolar amb energia i en treguin tot el profit.

Oferir als nens estímuls per afavorir el seu desenvolupament intel·lectual és l’impuls que necessiten per gaudir al màxim del seu aprenentatge acadèmic.


«El que necessiten els nens per començar el nou curs, no es guarda a la motxilla»

Les eines que més necessiten els nens per enfrontar-se amb èxit al nou curs, són capacitats i habilitats imprescindibles per aprendre. Un nen estimulat, motivat, amb bons hàbits i capacitats viurà el seu pas per l’escola com una experiència realment positiva.

Existeixen molts mètodes per estimular i motivar-los, per afavorir la seva concentració i aconseguir el seu màxim rendiment. Però amb el mètode Kumon els estudiants prenen un paper actiu en la seva educació mitjançant la pràctica diària. Això els dóna l’oportunitat d’aprendre al seu propi ritme, guanyar autonomia, incrementar l’autoestima i la confiança en si mateixos, aspectes fonamentals per abordar el curs acadèmic amb totes les garanties i de preparar-se de cara al futur, professional i personalment.
Com pot ajudar Kumon a l’alumne?

Comença el curs i la majoria de les famílies busquen activitats que repercuteixin positivament en el desenvolupament del nen.

Què pot aportar-Kumon?

• Autonomia en el seu aprenentatge:
Els nens han d’aprendre a enfrontar-se a petits reptes per si mateixos. Si volem que siguin responsables, hem de donar-los autonomia i deixar que siguin ells els que pensin, i s’esforcin per resoldre cada situació.

• Atenció i concentració:
En el procés d’aprenentatge és essencial rendibilitzar el temps d’estudi. Això no és més que entrenar la capacitat per començar i acabar una tasca amb eficàcia i amb el mínim temps possible.

• Bons hàbits:
L’èxit, en qualsevol activitat es basa en la constànciai en l’esforç. Amb tan sols uns minuts de dedicació al dia, els resultats a llarg termini són espectaculars, interioritzen la rutina de treball i gaudeixen dels avantatges de ser disciplinat.

• Motivació per aprendre:
Un alumne que és capaç d’aprendre coses noves i aprofitar al màxim el seu temps d’estudi entén l’aprenentatge com un procés natural i desenvolupa una actitud positiva davant de qualsevol tasca. 

I no ho oblidem: els nens gaudeixen aprenent! Aconseguir una actitud positiva davant l’aprenentatge és possible si se’ls ofereixen experiències positives que despertin la seva curiositat, s’entusiasmen i experimenten la sensació d’èxit a mesura que augmenta la seva capacitat acadèmica i desenvolupen el seu potencial al màxim.

Sobre Kumon

Kumon és una xarxa de centres d’ensenyament en els quals s’imparteixen els programes de matemàtiques i lectura, dissenyats per aconseguir el màxim rendiment dels alumnes. Va ser fundada fa 50 anys per Toru Kumon, professor de matemàtiques a Osaka (Japó), i compta actualment amb més de 25.000 centres a tot el món on s’imparteix formació a 4.400.000 alumnes, que avalen el mètode del professor japonès. Kumon compta a Espanya amb més de 240 centres repartits en 13 comunitats autònomes, que sumen un total 21.000 alumnes.
El programa de matemàtiques de Kumon es compon de 21 nivells que aborden el temari de càlcul des de l’educació infantil fins al batxillerat i els primers anys de la universitat. El programa de lectura, que consta de 18 nivells, comença pel treball amb paraules i oracions simples i conclou amb la lectura crítica de textos complexes.

Llegeix també: Altres consells per als pares

MÉS INFORMACIÓ

Matemàtiques i lectura per a nens a partir de 2 anys

lloc

Kumon

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.