FRUITA A LES ESCOLES

Campanya per augmentar el consum de fruita i verdura

El jugador de bàsquet del FC Barcelona, Juan Carlos Navarro, i el jugador de futbol del RCD Espanyol, David López, protagonitzen una campanya de comunicació per promoure el consum de fruita entre els més menuts.

Amb el lema Compartim afició. A casa i a l’escola, fem equip amb la fruita, aquesta campanya de sensibilització està vinculada al Pla de consum de fruita a les escoles.

Catalunya impulsa per vuitè any consecutiu aquest pla, que forma part de l’estratègia de la Unió Europea (UE) per invertir la tendència a la disminució del consum d’aquests productes, i incidir en els infants perquè adquireixin nous hàbits alimentaris.

La iniciativa pretén que els joves consumidors valorin més les fruites i les hortalisses i, per tant, n’augmenti el consum futur. A través d’aquest pla també es vol contribuir a la promoció d’hàbits de consum més saludables, i, en conseqüència, reduir el risc de patir determinades malalties com ara l’obesitat i la diabetis.

Durant aquest curs han participat en el pla 1.118 centres educatius i prop de 268.000 nens de segon cicle d’educació infantil i primària hauran rebut 4 dies al mes durant 7 mesos un total de 25 peces de fruites i hortalisses (poma, pera, mandarina, taronja, maduixot, cirera, nespra, albercoc, préssec, nectarina, kiwi, plàtan, pastanaga i cirerol).

El Pla està finançat per la Unió Europea i el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i compta amb la col·laboració dels departaments d’Ensenyament i Salut. S’invertiran 1.900.000 euros en la distribució de la fruita.

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.