LA FESTA DELS MIQUELETS A OLESA DE MONTSERRAT

Viu la Festa dels Miquelets 2023 del 6 al 8 d’octubre!

Durant els dies 6, 7 i 8 d’octubre, Olesa de Montserrat viu la Festa dels Miquelets! Una oportunitat única de conèixer la història en viu de la Guerra de Successió amb diferents activitats adreçades a tota la família. Descobreix tot el que hi podreu fer!

Festa dels Miquelets 2023

 

Un viatge en el temps amb la Festa dels Miquelets

La Festa dels Miquelets deu el seu nom als soldats membres de la Companyia d’Almogàvers de Francesc de Cabanyes que van lluitar a la Guerra dels Segadors i que també van tenir un paper clau en la Guerra de Successió Espanyola, entre els anys 1701 i 1714.

De fet, la Festa dels Miquelets, que enguany celebra la seva 16ª edició, és un acte de memòria històrica per tal d’homenatjar als 158 homes i dones que van perdre la vida a Olesa de Montserrat durant la Guerra de Successió.

I tot i que va començar l’any 2008, s’ha convertit en tot un símbol de festa i actes històrics! Sent una de les festes de recreació històrica més importants del país.

A més a més, aquest any la Festa dels Miquelets compta amb moltes més recreacions i activitats, i sempre incloent a tots els membres de la família.

 
 

Recreacions, concursos, gastronomia i història

Prepareu la vostra agenda! Perquè del 6 al 8 d’octubre gaudireu de tot un seguit d’activitats per conèixer la història, aprendre i divertir-nos en família.

Com a bona festa històrica, la Festa dels Miquelets compta amb un munt de recreacions, com les visites guiades dramatitzades que aquest any es doblen! Com sempre assistiran grups de recreació procedents de la resta de l’estat i d’altres països d’Europa. Tots ells seran els protagonistes de les recreacions històriques de la Gran Batalla, la Batalla Urbana i el Campament militar. Tot això, pensat també per als nens i nenes, és clar!

Un dels moments més esperats d’aquestes recreacions és el sopar popular, de menú tradicional, que té lloc dissabte 7 d’octubre al vespre, i que comptarà amb música i espectacles en directe.

En aquest sentit, no ens podem oblidar pas de la gastronomia! Una de les altres protagonistes de la Festa dels Miquelets. En el mercat de la Fira Barroca, hi trobareu productes de proximitat. També podreu participar d’una ruta gastronòmica per 9 establiments d’Olesa de Montserrat. Bon profit!

Festa dels Miquelets 2023

També podreu trobar una ruta gastronòmica per 9 establiments d’Olesa de Montserrat. Bon profit!

Per als amants de la història, també teniu un ampli ventall de visites guiades, xerrades i tallers fets per historiadors i experts en cada matèria. Un parell de setmanes abans, se celebra una jornada de conferències i s’inaugura una exposició de la vida diària i els vestuaris de l’època.

Ah! I si us agraden els concursos, la Festa dels Miquelets també en té d’uns quants! Com els concursos d’aparadors i fotografies, entre d’altres especialment pensats per als nens i nenes.

 

Activitats per a nens i nenes a la Festa dels Miquelets

Ara sí! Arriba el moment especial per als més petits de la casa. Perquè tot i que la Festa dels Miquelets és apta per a tots els membres de la família, també hi trobem activitats especialment pensades per als nens i nenes.

Entre les visites guiades que ofereix la festa, us podeu inscriure a la visita guiada infantil de la Festa dels Miquelets, adreçada a nens i nenes d’entre 3 a 12 anys. Aquesta ruta per als més petits és protagonitzada per un conjunt de joves olesanes del segle XVIII que aniran explicant el dia a dia a Olesa de Montserrat durant aquella època.

Festa dels Miquelets 2023

Dissabte, els nens i nenes també hi trobaran activitats de pintacares i carpa infantil a partir de les 10.30 h, seguit d’una activitat de jocs de taula temàtics i un taller per aprendre a fer corones de flors. I per acabar, una gimcana popular per a nens i joves!

Diumenge, els nens i nenes podran gaudir de l’hora del conte amb Lletres Màgiques i un taller molt especial per a crear saquets remeiers. I acabem el dia amb una gran aventura! Perquè diumenge a les 17 h té lloc La Pedregada, una activitat per a nens, nenes i les seves famílies amb la construcció de bombarders de farines, i una batalla ben divertida!

  

MÉS INFORMACIÓ

data inici
06-10-2023
data fi
08-10-2023

lloc

Olesa de Montserrat

Més informació