IDEES PER DONAR COLOR A LA PASTA

dar color a la pasta

Idees per donar color a la pasta i fer plats molt divertits

La pasta sol ser un dels plats favorits dels nens i nenesEns permet moltes combinacions, ingredients, salses, sabors… I també poden convertir-se en un plat molt divertit! Sempre podem utilitzar molts colors per donar-li vida als nostres plats de pasta, i hi ha diverses opcions per aconseguir-ho. Us expliquem com donar color a la pasta!

donar color a la pasta

 

Fem pasta fresca amb ingredients variats

Una de les formes més tradicionals per a aconseguir donar-li color als nostres plats de pasta, és fer-la fresca amb ingredients naturals que li donin aquests colors. O bé comprar-la. Però ja que ens hi posem, ho fem bé!

Per fer pasta fresca hem de tenir com a base sèmola de farina dura i combinar-la amb la resta d’ingredients que li donaran sabor. Pastem bé la sèmola durant 10 minuts amb els altres ingredients, prèviament bullits, i deixem reposar. Després, amb l’ajuda d’una màquina per fer pasta, estirem molt bé la pasta i comencem a donar-li la forma que vulguem.

donar color a la pasta

 

Podem fer espaguetis gruixuts o més prims, i podem utilitzar un munt d’ingredients naturals pels colors; espinacs per al verd, pastanaga o carabassa pel taronja, tinta de sípia pel negre o remolatxa pel vermell.  Només hem de ser imaginatius i creatius!

donar color a la pasta

 

Colorant alimentari per donar color a la pasta

Una forma fàcil i ràpida per fer pasta de colors és amb l’ajuda de colorants alimentaris. De fet, només cal que fem la pasta com normalment; la deixem bullir 10 minuts i l’escorrem. Ara ve el punt clau; dividim la pasta en bosses segons els colors que anem a utilitzar, i a cada bossa incorporarem un colorat. Barregem bé cada bossa, i ja tenim els nostres espaguetis de colors per menjar!

donar color a la pasta

 

També podem fer plats divertits amb formes o dibuixos divertits. El secret està en utilitzar la pasta i el colorant just segons el que vulguem i el colorant que ha de predominar.

donar color a la pasta

 

Cuinem diferents salses per donar color a la pasta

I com no, les salses! Les reines de la pasta, les que donen un gust impressionant i alhora donen color i diversió als nostres plats. La salsa pesto ens donarà una pasta de color verd, la bolonyesa de color vermell i la carbonara de color blanc, i això són només les més bàsiques!

Hi ha moltes salses amb un ventall de colors diferents; amb salmó, amb verdures, amb xampinyons…

donar color a la pasta


➡  Mira tots els plats de pasta per fer amb nens i nenes AQUÍ

pasta para hacer con niños

 

MÉS INFORMACIÓ

data inici
30-11--0001

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.