VIATJAR ALS ESTATS UNITS, SOL·LICITA L’ESTA

ESTA per viatjar als Estats Units: en què consisteix aquest document?

Els Estats Units és una de les millors destinacions per viatjar i punt. A més, ho és per a tota mena de plans, per anar sol, en parella, amb un grup d’amics i per descomptat també en família. Hi ha multitud de llocs perfectes per anar amb nens dins aquest país i per als més petits de la casa aquesta experiència es convertirà en una aventura inoblidable. Això sí, has de saber que abans d’anar-hi has de fer alguns tràmits.

A les línies següents us mostrem què és l’ESTA per viatjar als Estats Units.

ESTA para viajar a Estados Unidos

.

Què és l’ESTA per viatjar als Estats Units?

Des del 8 de novembre passat és possible viatjar als Estats Units amb una certa normalitat. Encara que els requisits van canviant sovint i cal actualitzar la informació abans de fer la maleta, és clar que necessites l’ESTA per viatjar als Estats Units i també complir alguns requisits relatius al coronavirus.

Pel que fa a la Covid-19, és important informar-se just abans de marxar, ja que les condicions poden canviar. En aquest moment els adults han de comptar amb la pauta de vacunació completa, i posada la darrera dosi almenys 14 dies abans del viatge i a més un test negatiu que tingui com a molt un dia.

Pel que fa als menors de 18 anys, no se’ls exigeix ​​que estiguin vacunats, almenys de moment, però sí aquest test negatiu. En el cas dels menors de 2 anys el test no s’exigeix, però sí que es recomana.

Pel que fa a l’ESTA, és un permís de viatge obligatori per entrar als Estats Units. La tramitació és senzilla i té un preu de 29,95 euros per persona.

Aquests són els passos que has de fer:

• Omple el formulari ESTA en línia, trigaràs uns 5 minuts a fer-ho.

• Abona aquest formulari també per Internet, pots utilitzar diferents mitjans, com ara targetes o PayPal.

• Quan s’aprovi oficialment aquest formulari, rebràs un missatge de confirmació per correu electrònic o per telèfon.

ESTA para viajar a Estados Unidos

.

En quins casos cal l’ESTA per viatjar als Estats Units?

Has de tenir en compte que necessites comptar amb l’ESTA per viatjar als Estats Units per qualsevol raó, encara que facis escala en aquest país, també hauràs de comptar amb ella.

Aquesta són les sigles d’Electronic System for Travel Authorization i no és un document en paper, sinó un permís electrònic. Per a les autoritats dels Estats Units és la manera de controlar l’entrada de viatgers al seu territori.

Un dels avantatges d’aquest permís és que té una validesa de dos anys, és a dir, si dins aquest període has de tornar a viatjar als EUA, no en necessitaràs un altre i et permet estar fins a 90 dies dins de les seves fronteres. No oblidis sol·licitar també l’ESTA per a escales si la necessites.

Encara que el millor és que no ho deixis per al darrer moment, es pot sol·licitar fins 24 hores abans de sortir. Tant si viatges a aquest país nord-americà com si vas a un altre destí, et recomanem que comptis amb una empresa professional que s’ocupi de realitzar tots els tràmits que necessites.

El que és clar és que l’ESTA per viatjar als Estats Units és un document vital, així que no deixis de sol·licitar-la abans de marxar.

 Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.