MUSEU ETNOGRÀFIC CASA CRISTO, A ENCAMP

Una vivenda andorrana convertida en museu

El Museu Etnogràfic Casa Cristo us ofereix l’única oportunitat de conèixer de primera mà el modus vivendi d’una família andorrana humil de final del segle XIX i principi del XX que es dedicava a l’agricultura.

casa cristo

Dividida en planta baixa i tres pisos, la casa es construí entre els segles XVIII i XIX.

A la planta baixa trobarem el magatzem de les eines del camp, el llenyer i el celler-rebost.

casa cristo

Mitjançant l’antiga escala de fusta accedirem al primer pis, on ens rebrà el soler-cuina. La llar de foc i l’escudeller presideixen la sala. Un element ben curiós d’aquesta estança és la pica de llosa. A continuació, veurem dues habitacions: la de la padrina i la del cap de casa, amb l’únic armari que existia.

A la segona planta trobarem la sala gran o la sala de més amunt, on diversos ob jectes agrícoles i de la vida quotidiana d’aquells temps semblen prendre vida.

A tocar d’aquesta sala trobarem l’última habitació de la casa: l’habitació de les nenes.

Just a sota del llosat es troba el cap de casa, destinat als mals endreços i a assecador de fruites i de productes de la terra.

Res no ha canviat a la casa des de que al 1947 les darreres propietàries, la Mercè i la Florentina, decidiren marxar a viure a França i tancar-la. El Comú d’Encamp la comprà el 1995 amb tots els estris i el mobiliari originals i decidí obrir-la com a museu etnogràfic.

Visitar-la és endinsar-se al túnel del temps. Els petits descobriran coses noves per a ells, i els gran de ben segur que recordaran la seva infantesa.

MÉS INFORMACIÓ

Andorra amb nens

lloc

Museu Casa Cristo
Carrer dels Cavallers, 2 AD200 Encamp, Principat d'Andorra
Latitud i Longitud:
42.535213, 1.582449

Més informació

Horaris

  • De Setembre a Juny: De dilluns a dissabte, de 9h a 13h30 i de 15h a 18h30 Vespres a pagès (visites nocturnes) els divendres i dissabtes a les 19h
  • De Desembre a Març. Reserva obligatòria
  • Juliol i Agost: De dilluns a diumenge, de 9h30 a 13h30 i de 15h30 a 19h30 Visites nocturnes: Dimecres a les 22h amb reserva obligatòria
 

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.