INVENTARI IL·LUSTRAT DE LES FRUITES I LES HORTALISSES

Catàleg de vegetals amb més de 100 espècies de tot el món

Per a infants a partir de 6 anys

El llibre “Inventari il·lustrat de les fruites i les hortalisses” reuneix un centenar de delicioses i nutritives mossegades: plantes comestibles que es poden prendre crues o cuinades.

Inventari il·lustrat de les fruites i les hortalisses

Fruits, tiges, bulbs, arrels, llavors, fulles, flors… fins i tot productes -com els tes, cafès, melmelades o xocolates- que s’obtenen a partir de les seves matèries primeres. Tampoc falten espècies, fongs i algues.
Entre els fruits, descobrirem les drupes (fruites amb un pinyol), les baies (sense pinyol, però amb una o més llavors), les fruites amb closca (com les nous), els cítrics… Entre les hortalisses, tenim llegums, verdures verdes i tubercles. També esmentarem alguns aliments d’origen vegetal més elaborats…

Inventari il·lustrat de les fruites i les hortalisses

Hi ha vegetals tan comuns com el raïm o les patates i tan exòtics com la carambola o amb noms ben originals com la cara bruta.

Aquest llibre permet distingir entre el concepte botànic de la planta i el terme culinari que sorgeix de la seva elaboració per al consum humà. I sobretot, contribueix a reivindicar la biodiversitat, la sostenibilitat i l’alimentació saludable.

Inventari il·lustrat de les fruites i les hortalisses

Agrupades per colors, les fruites i hortalisses d’aquest preciós inventari mostren representacions molt variades: associades a la flor de la qual procedeixen, en el seu medi natural o ja collides, senceres o trossejades… Fins i tot la presència d’insectes
com les indispensables abelles, els ocells, els rèptils i els petits herbívors ajuden a contextualitzar aquesta selecció vegetal en el seu espai.

  • Text de Virginie Aladjidi
  • Il·lustracions d’ Emmanuelle Tchoukriel
  • Traducció de Mariam Chaïb
  • 80 pàgines

➡ Compra’l AQUÍ

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.