ROSA DE PLASTILINA

rosa de plastilina

Fem una rosa de plastilina amb els nens!

Ja ve Sant Jordi! I d’aquí poc ho veurem tot ple de roses com les que el príncep va regalar a la princesa.


PUBLICITATNosaltres també en podem fer una, i una que duri molt de temps, així que ara explicarem com fer una rosa de plastilina amb els nens.

Necessitarem molta plastilina dels colors vermell i verd, és clar!

rosa de plastilina

 

Comencem amb la plastilina vermella i la dividim en boletes, entre vuit i deu aproximadament. Si volem que la nostra rosa quedi millor podem fer boletes de diferents mides. Una molt petita, dues mitjanes, i així progressivament fins que quedin ordenades de més petites a més grans. Després, agafem cada boleta de plastilina, les aixafem i fem la forma dels pètals.

Una vegada tinguem tots els pètals els agrupem tots junts. Comencem pels que siguin més petits, agafem els dos més petits i els ajuntem com si fossin un con. Després, al voltant d’aquests fem el mateix amb els mitjans. Anem fent això fins que acabem amb els dos pètals més grans, que tancaran la rosa.

Per fer el tall hem de tallar una mica de la plastilina verda i fer-li la forma d’un xurro. Agafem una mica més de plastilina verda, uns quatre trossets, i a dos d’ells els hi donem forma de fulla i als altres dos, forma de pètals més petits.

Enganxem les fulles al tall i d’altra banda ajuntem els que tenen forma de pètals amb el final del tall. Després, fiquem els pètals de la nostra rosa al tall. I ja la tenim!

Perquè quedi més bonica, també podem fer la bandera de Catalunya per posar la nostra rosa de Sant Jordi al damunt i celebrar la Diada de Sant Jordi. Per fer la bandera només cal que agafem plastilina vermella i groga, fem quatre xurros de cada color, i els fiquem tots junts.

Com a toc final perquè quedi perfecte, fiquem vernís amb una mica d’aigua pel damunt i amb l’ajuda d’un pinzell. Així, la nostra rosa no es trencarà i quedarà molt més bonica!

 

➡  Mira com fer dracs de Sant Jordi AQUÍ


PUBLICITATEscrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.