VINE AL CAU, VINE A L’ESPLAI

cau

Uns dissabtes a la tarda molt especials per aprendre valors i divertir-te!

Vine al Cau, vine a l’esplai els dissabtes!

A la tardor, les entitats d’educació en el lleure, obren les seves portes a infants i joves en el que s’anomena caus i esplais, que en definitiva són els espais on fan les activitats durant tot el curs escolar.

Als caus i als esplais els infants i els joves es junten dissabtes a la tarda per fer diferents activitats: jugar, cantar, dansar, fer treballs manuals, tallers, contes, explicar experiències, descobrir noves activitats, organitzar gimcanes, fer esport, sessions de reflexió i debat…En definitiva es tracta de conviure junts les tardes del dissabte com una gran família.

Al Cau i a l’Esplai, s’organitzen en grups d’edat i es fan activitats per potenciar els valors, millorar com a persones i aprendre.

Aprendre a ser autònoms els més petits, i aprendre a compartir, tenir una bona convivència i a aprendre a treballar en equip.

vine a l'esplai

L’educació en el lleure és una eina educativa basada en el tipus de relació i activitats pròpies del temps de lleure però organitzades i realitzades amb una voluntat educativa que treballa valors com la convivència, l’estima per l’entorn, la participació, la generositat, el compromís amb els altres, el respecte a la diferència i la iniciativa personal. Es tracta d’una eina per al creixement integral de l’infant o jove perquè esdevinguin uns adults actius i compromesos.

vine al cau

També podran fer excursions i sortides els caps de setmana (aproximadament una excursió al trimestre).

Formar part d’un cau o d’un esplai implica un compromís a assistir tots els dissabtes a la tarda i a les excursions. No és possible l’assistència “esporàdica”.

Un element clau del model educatiu és la convivència entre els participants i la relació amb els monitors/es i caps, que són persones joves (entre els 18 i els 24 anys majoritàriament) que participen de manera voluntària, perquè creuen en els valors de l’escoltisme i de l’esplai.

A Catalunya hi ha unes 750 entitats d’educació en el lleure distribuïdes per tot Catalunya. S’agrupen en dues grans modalitats: l’escoltisme (agrupaments escoltes) i l’esplai (centre d’esplai).

La majoria de les entitats estan agrupades en grans federacions i moviments. Per conèixer-los i poder accedir a cadascuna de les respectives webs podeu consultar la pàgina: Federacions i Moviments d’educació en el lleure del Consell Nacional de la Joventut

Comença un nou curs amb propostes divertides. Faràs amics nous i viuràs diferents experiències i aventures.

T’ho perdràs?

Guardar

Guardar

MÉS INFORMACIÓ

Passa-ho bé els dissabtes!

Més informació

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.