FLIC, FESTIVAL DE LITERATURA I ARTS INFANTILS I JUVENILS

Arriba el FLIC Barcelona amb una programació carregada de diversió, creativitat, art i literatura!

El Festival FLIC és un festival de literatura i arts infantils i juvenils que neix el 2010 de la mà de Tantàgora amb l’objectiu de despertar l’hàbit lector, mitjançant una programació dirigida al públic familiar i adolescent.

FLIC

A través de la fusió de disciplines artístiques, el joc i la creativitat, el FLIC ens mostra una nova forma de descobrir la literatura.

El FLIC és un festival de caràcter itinerant que compta amb les seus de Barcelona, Madrid, Vic, la Vall de Ribes i el Rosselló i Vílnius (Lituània).

Durant dos dies, les instal·lacions del festival FLIC fan parada al Disseny Hub. Aquí descobrireu que llegir un llibre significa molt més que obrir-lo i passar les pàgines… Des dels més petits de la casa fins als més grans podreu gaudir de la literatura amb 19 activitats programades. Trobareu  jocs, tallers, instal·lacions, tallers d’il.lustració, narracions en veu alta, espais de lectura… i molt més!

Dins de la seva edició familiar, el FLIC comptarà amb una programació molt completa dividida per edats, proporcionant així experiències adequades a cada etapa vital i dinamitzada per mediadors que conduiran les activitats de cada espai:

Espai -5: orientat als més petits de la casa, dels 6 mesos als 5 anys, s’incorporaran quatre propostes de joc lliure, joc simbòlic amb llibres i l’espectacle de petit format “Picaplat”, una miscel·lània que consta d’una vintena de peces orals cantades o taral·larejades.

FLIC

Espai 6-11: un mòdul ple d’experiències literàries per a gaudir lúdicament de la literatura i la seva creació. Il·lustració, creació, narració oral, lectura en veu alta, jocs i una biblioteca portàtil tindran cabuda en aquest espai, on també s’involucren directament les famílies a través de xerrades orientatives i tertúlies per exposar experiències en primera persona.

FLIC

Espai +12: una de les novetats d’enguany és l’espai exclusiu per a adolescents on no es permet l’entrada a adults. Dibuixar, escriure, pintar còmics, crear històries, escoltar música, llegir o, simplement, parlar amb amics. Un lloc en el qual els majors de 12 anys puguin sentir-se còmodes i deixin espai a les seves inquietuds.

FLIC

A l’edició familiar de març, del 19 al 23 de febrer el FLIC obrirà les seves portes a les escoles tant de Barcelona com de tot el territori en les seves dues versions: “El FLIC va a l’escola”, per a alumnes de P3 a 2n de primària; i “L’escola va al FLIC”, de 3r de primària a 1r de l’ESO.

Gràcies al seu caràcter itinerant, després del seu pas per Barcelona, el FLIC portarà la seva programació a Madrid, Vic i, com a novetat d’aquesta edició, a la Vall de Ribes i el Rosselló Conflent. Així mateix, travessarà les nostres fronteres el novembre per a traslladar-se a Vílnius (Lituània), on celebrarà la seva 1era edició internacional.

Entrades i tota la programació del festival!

 MÉS INFORMACIÓ

data inici
16-03-2024
data fi
17-03-2024

lloc

Barcelona

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.