CINEMA INDEPENDENT PER A NENS I NENES AMB RITA & LUCA FILMS

Cinema infantil amb Rita & Luca Films

Rita & Luca Films, és una distribuïdora de cinema independent per a nens i nenes on l’equip humà que el forma, sempre busca cinema de qualitat artística i pedagògica per tot el món. Pel·lícules tendres, amb encant i divertides, on els més petits puguin viatjar a altres móns i es meravellin.

El seu catàleg de  films s’adreça a infants entre els 2 i els 12 anys.

 

 

CINEMA INDEPENDENT PER A NENS I NENES

Durant el mes de març podreu veure a diferents cinemes de Catalunya Bill i Janet i altres cròniques marcianes, que ja està als cinemes i a partir del 18 de març arriba “Vainilla”.

Darrere del projecte Rita & Luca Films es troba MODIband, una entitat cultural amb més de 15 anys d’història.

 

Vainilla

  • Per a infants a partir de 5 anys

La Vainilla és una nena parisenca que arriba a l’Illa de Guadalupe per passar les vacances amb la seva tia.

Al principi rebutja tot allò relacionat amb l’illa, però de mica en mica anirà descobrint els seus misteris i s’endinsarà en una aventura exòtica plena de personatges pintorescos i elements màgics.

Una història plena de sensibilitat i coratge realitzada amb una tècnica d’animació ben original que combina el 2D amb imatges reals. L’acompanyen quatre curtmetratges sobre l’acceptació dels mateixos orígens i de tot allò que ens fa diferents.

Més informació sobre Vainilla

  

Bill i Janet i altres cròniques marcianes

Per a infants a partir de 3 anys

6 curtmetratges per reflexionar sobre la tolerància i l’acceptació de la diversitat

En un planeta molt llunyà viuen dues famílies de marcians: els vermellets i els blauets. Els vermellets dormen en llits, tenen peus d’ànec, cabells estranys, juguen a l’aigua i beuen llet rosa, mentre que els blauets dormen en forats, porten sabates, els agrada anar saltant a tot arreu i beuen te negre. Els vermellets i els blauets no es porten bé, viuen separats i mai juguen junts, està prohibit!

La Janet és una vermelleta que un dia s’avorreix de jugar a l’aigua; el Bill és un blauet que un dia es cansa de saltar pel turó. Un matí es troben al Bosc Encantat i s’enamoren. Quan les seves famílies se n’assabenten, s’enfaden moltíssim, i els recorden que mai mai MAI han de jugar l’un amb l’altre. Però el Bill i la Janet volen estar junts i segueixen reunint-se en secret fins que, finalment, decideixen fugir del planeta.

Què passarà quan la jove vermelleta i el jove blauet s’enamorin?

Un programa sobre marcians i naus espacials que ens ensenya a treballar la tolerància i l’acceptació de la diversitat.

Un Romeu i Julieta modern, divertit i ple de valors!

La sopa de la Franzy (La soupe de Franzy), Ana Chubinidze, França, Geòrgia, 2021, 8’44’’, sense diàlegs

Sola al seu asteroide, la Franzy porta una vida feliç fins que es queda sense la deliciosa sopa màgica, feta amb una recepta secreta que els seus pares li van ensenyar.

La gran escapada d’en Ray (Ray’s great escape), Jie Weng, Xina, 2018, 7’, sense diàlegs

En Ray és un petit monstre que viu a la vora d’un volcà a punt d’esclatar. Un dia, cansat de tants terratrèmols, decideix marxar. Carregat amb totes les seves pertanyences es veurà immers en una gran aventura en busca d’una nova llar.

Topets i Taquetes veuen les estrelles (Spot and Splodge See Stars), Uzi Geffenblad, Lotta Geffenblad, Suècia, 2013, 7′

Quantes coses es poden veure al cel estrellat! En Topets i en Taquetes observen les estrelles atentament, tan ensimismats miren cap adalt, que s’acaben fent un bon cop de cap. S’hauran desmaiat? Què els haurà passat?

Hola, desconegut (Hello stranger), Julia Ocker, Alemanya, 2021, 6’, sense diàlegs

Un astronauta arriba a un planeta desconegut. Tot li és aliè, estrany, fins que mica en mica comença a conèixer millor als seus habitants i les seves costums.

El petit ninot de neu (Little snowman), Aleksey Pochivalov, Rússia, 2021, 3’40’’, sense diàlegs

Les pastanagues d’una familia de ninots de neu estan desapareixent! Què faran sense nas? O potser hi ha coses més important com l’amabilitat i l’amistat?

MÉS INFORMACIÓ

lloc

A diferents cinemes de Catalunya

Més informació

   

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.