MELMELADA DE MÓRES

Anem al bosc a collir móres!

Fem melmelada de móres amb els nens.

Potser la part més divertida d’aquesta recepta, o on podrem participar-hi tota la família, és quan hem d’anar a buscar les móres.

És una feina molt entretinguda, on s’ha d’anar en compte de no prendre mal ni fer-nos cap esgarrinxada, però que de seguida té la seva recompensa, en el moment que veiem que el cistell es va omplint.

Preparació

Netejar molt bé les móres amb aigua i treure, si és el cas, les cues que hagin quedat després de collir-les.

melmelada de móres- recepta fàcil epr fer amb nens

Un cop netes i escorregudes, posar-les en una cassola.

Amb el foc ben alt, coure les móres remenant sense parar i aixafant-les de mica en mica perquè vagi sortint el suc, fins que es torni tot d’un color vermellós. Les móres s’han d’anar desfent, però per fer-ho més ràpid es pot triturar la pasta amb el túrmix.

Afegir el sucre, el suc de la llimona, la pell de la llimona (que prèviament hem ratllat de manera que quedi  molt fineta i en trossos molt petits) i un got d’aigua, i remenar-ho tot a foc molt lent durant uns 20 minuts.

Un cop tenim la melmelada feta, podem omplir els pots (que els haurem esterilitzat abans fent-los bullir al bany Maria) de 2 maneres:

– Amb la melmelada calenta, omplir els pots fins dalt de tot i tapar-los. Deixar-los de l’inrevés fins que es refredi la melmelada i aleshores ja es poden guardar a la nevera.

melmelada de móres
Deixar refredar la melmelada. Un cop freda, omplir els pots de vidre fins dalt de tot, perquè no quedi aire a l’interior. Els tapem bé i els fem bullir al bany Maria durant 5 minuts. Un cop freds, ja es poden guardar a la nevera.




Vols fer melmelada amb una altra fruita? Aquí tens una recepta per fer melmelada d’albercoc i melmelada de pera. Boníssimes!

MÉS INFORMACIÓ

Postres fàcils per fer amb nens

Més informació

Ingredients
  • 1 Kg de móres negres
  • 750 g de sucre
  • 1 got d'aigua
  • 1 llimona (el suc i la pell)
Presentació
  • Per tal que el pot de melmelada ens quedi més bonic i artesà, podem crear una etiqueta per enganxar al pot de vidre (hi podem posar, a part del nom de la melmelada, el dia que l' hem fet, d’on són les móres o qui les va collir).
  • El que hi queda molt bé és posar un tros de roba a la part superior del pot, lligada amb un cordill.

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.