VIU EL ZOO DE BARCELONA

El Zoo de Barcelona treballa per la conservació de la biodiversitat

Zoo de Barcelona

Més de 30.000 espècies d’animals estan actualment en perill d’extinció, segons la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura (UICN), una xifra que malauradament creix any rere any.

 

Ens enfrontem a la sisena extinció massiva, aquest cop provocada per l’home, i en aquest context de crisi ambiental, climàtica i natural treballar per la conservació de la biodiversitat és una necessitat urgent que ens apel·la a tots.

Els zoos en especial, tenen un paper molt important a interpretar en aquesta crisi global, ja que el seu potencial per contribuir a la conservació d’espècies i hàbitats és molt gran.

Zoo de Barcelona

Per respondre adequadament a aquest repte, el Zoo posa tots els seus esforços en els seus tres eixos d’actuació per a la preservació del planeta:

  • La conservació.
  • La recerca.
  • La sensibilització, amb el benestar animal com a prioritat transversal ineludible.

 

Zoo de Barcelona

 

L’educació, l’eina més poderosa per canviar el món

Un dels objectius del Zoo de Barcelona és acostar la ciutadania als principals reptes als quals ens enfrontem a l’hora de preservar la biodiversitat i aconseguir així que la societat assumeixi com a prioritària la conservació i el benestar animal. Per aquest motiu, treballa en projectes de sensibilització i ofereix experiències educatives, per a tota la família, que permeten aprendre, sorprendre’s i divertir-se al mateix temps.

 

Nous espais

A banda de la incorporació de noves activitats educatives, el Zoo va avançat en la creació d’espais que, a banda de millorar l’experiència del visitant, posen al centre la sensibilització sobre la necessitat de tenir cura de la fauna salvatge i els seus hàbitats naturals, molt especialment les espècies que es troben en risc d’extinció i la nostra fauna més propera.

 

És el cas del circuit interpretatiu de la Sabana del Sahel, el Centre de Descoberta sobre els dragons de Komodo i l’Espai Invertebrats.

Els invertebratsón petits però espectaculars i essencials per a la vida. Són el 97% de la fauna del planeta. Al nou Espai Invertebrats del Zoo de Barcelona t’esperen alguns dels animals més sorprenents i més antics de la Terra. Insectes, aràcnids, miriàpodes i crustacis són els protagonistes d’una instal·lació que reprodueix els diferents hàbitats d’aquests petits grans animals que són bàsics per a la biodiversitat i l’equilibri dels ecosistemes. El món com el coneixem seria impensable sense els invertebrats, i protegir-los i conservar-los és tasca de tots!

Als 300 m2 que ocupa l’Espai d’Invertebrats del Zoo, hi podràs veure 33 espècies diferents allotjades en 30 instal·lacions diferenciades, com terraris, aquaris i altres hàbitats especials, amb les condicions superespecífiques que li cal a cadascuna. El recorregut de l’espai és una ruta a través de cinc grans àmbits: la Mediterrània, les Selves, les Illes, un gran Papallonari i l’Entorn Domèstic.

 

Una missió que guanya aliats cada dia

Gràcies a la transformació activa del Zoo i a la seva oferta d’experiències atractives i motivadores, el Zoo Club ja té més de 80.000 membres que estimen la natura i s’impliquen en la seva protecció d’una manera lúdica i emocionant i divertida.

Zoo de Barcelona

Així mateix, al Zoo hem dissenyat un programa educatiu per les escoles, adaptat a alumnes que van des de l’educació infantil fins a batxillerat. Activitats que recolzen el curriculum educatiu establert, fomenten la defensa del medi ambient i el respecte a la biodiversitat a la vegada.

Zoo de Barcelona

Sigues part de la solució i ajuda’ns a conservar la biodiversitat del planeta!

 MÉS INFORMACIÓ

lloc

Zoo de Barcelona
Parc de la Ciutadella, 08003 Barcelona

Comarca:

Barcelonès
Telèfon:
937 065 656
Web:
https://cutt.ly/fwqPXBc3

Més informació

 

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.