EXCURSIÓ AMB NENS A MONTBLANC. ERMITA DE SANT JOSEP I CASCADA DE LA VALL.

Itinerari fàcil, curt i sense desnivell

L’itinerari comença a l’Oficina de Turisme, ubicada a l’antiga església de Sant Francesc, al costat mateix de l’aparcament amb el mateix nom. Continúa per l’avinguda Manel Ribé fins a trobar una senyal a l’esquerra que indica el camí cap a l’ermita de Sant Josep.

El camí és asfaltat fins a l’ermita. Poc a poc van desapareixent les cases i anirem trobant conreus de vinya. Anirem trobant les senyals del GR. Per arribar a l’ermita de Sant Josep tardarem uns 20 minuts.

Per continuar cap a la Vall seguirem recte tal com haurem arribat passant per una petita esplanada amb arbres que s’utilitza com aparcament fins a tornar a trobar el camí que passa pel costat d’un maset. El camí és ample i planer. No hem de perdre de vista les senyals del GR.


PUBLICITAT



Arribarem a una bifurcació, a la dreta hi ha una senyal de fusta amb indicador de color verd, seguirem aquest camí que es converteix en senderó i comença a pujar. El camí dona el tomb a una muntanyeta i és molt estret. Es veuen unes vistes molt maques. Seguirem fins a trobar que es divideix, anirem per l’esquerra on baixa fort arribant a una pista i trobant un altre indicador de la Ruta del Cister. Tal com indica anirem a la dreta baixant pel camí ample fins a arribar a un altre camí ample, de terra. S’ha de girar cap a la dreta, direcció a Rojals.

Passarem per una zona una mica més ample on hi ha una caseta de registre d’aigua, seguirem endavant tot recte. Veurem un altre indicador just en un pontet de pedra, és el camí cap a Rojals i que no hem d’agafar. Per anar cap a la cascada hem de continuar pel camí que seguiem i al cap de pocs metres traspassarem un petit torrentet. Just al haver passat veurem un senderó a l’esquerra, l’agafarem i passarem pel costat d’un antic molí. No entrar-hi ja que està molt derruït i és perillós. Seguirem el caminet i trobarem una altra bifurcació, el de la dreta porta a la Font de la Vall o de Jesús, el de l’esquerra s’enfila una mica i porta a l’anomenada Cascada de la Vall, petita caiguda d’aigua.

Es tracta d’una cascada travertínica. Es poden observar les formes que ha fet al pas de l’aigua en els anys.

Si les pluges han estat escasses no hi haurà gaire aigua però es pot seguir veient la curiosa formació de les figures d’aquesta cascada.

De tornada podem fer-ho pel mateix camí per on hem vingut o bé podem seguir recte pel camí ample i de terra. Passarem per un pilar d’aigua, monòlit indicador de la canonada que duu l’aigua de la Vall fins a Monblanc.

Continuarem pel mateix camí que baixa una mica passant pel mig de diverses cases. Quan el camí baixa més fort per desembocar a la carretera de Rojals, agafarem un altre camí a l’esquerra, hi ha unes roques apilonades. Una mica més endavant s’ha d’agafar el camí de la dreta que va en direcció al petit turó que es veu al davant i que conecta amb el camí d’anada a Sant Josep. Continuarem fins a arribar al nucli de Montblanc.

MÉS INFORMACIÓ

Oficina Municipal de Turisme de Montblanc

Antiga església de Sant Francesc43400 Montblanc

Comarca:

Conca de Barberà
Latitud i Longitud:
41.3745122, 1.162816
Telèfon:
977 86 17 33

Més informació

Què és pot veure?
Conreus de vinya i oliveres. Espai de lleure de Sant Josep . El regalim d'aigua anomenat Cascada de la Vall. Celler Mas Foraster. Distància: 5,200 km (anar i tornar)
Recomanacions
Per realitzar aquest recorregut és imprescindible anar ben equipats, amb un calçat esportiu, roba d'abric en cas de venir a l'hivern i abundant aigua a l'estiu. S'ha de ser respectuós amb el medi, amb els animals i la vegetació per l'elevat interès ecològic i paisatgístic de la zona. Les Muntanyes de Prades estàn incloses dins del PEIN (Pla d'espais d'interès natural). No s'han de llençar deixalles ni cap mena de residu. No es pot acampar ni fer foc al bosc. La propietat de la terra és tant pública com privada però la millora i manteniment d'aquest patrimoni és responsabilitat de tothom.
Informació complementaria
  • La Vall és un bell racó de la serra de Prades, d'una gran diversitat natural amb pinedes, una frondosa vegetació de ribera i nombroses fonts i rierols.
  • Sant Josep és una petita àrea de lleure, hi ha vàries fonts, un bar on fan menjars, serveïs, barbacoes i es pot acampar.
  • Per utilitzar les instal·lacions s'ha de contactar amb la gent que porta el bar.
  • Al camí de Sant Josep trobarem el Celler Mas Foraster, empresa familiar on podem trobar uns molt bons vins. Es pot visitar el celler i degustar el seus productes. També es pot comprar vi.

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.