Setze cordes

L’App Setze cordes està pensada perquè hi puguin jugar nens a partir d’un any d’edat i ha estat creada a partir de les músiques i l’estètica del concert del concert Setze Cordes de l’Auditori de Barcelona.

A través de tres jocs senzills es facilita que els nens i nenes es familiaritzin amb algunes de les músiques i els instruments que després sentiran en directe al concert i s’aconsegueix d’aquesta manera captar molt més la seva atenció.

Ara totes aquestes melodies s’han ficat dins aquest joc per fer-te afinar l’oïda, reconèixer fragments i instruments i per endreçar els músics abans de sortir a l’escenari.

Jugant descobriràs les peces del concert, els fragments de les melodies i els instruments que les interpreten.

I al final acabaràs taral·lejant-les, seguint el ritme amb el peu.
SETZE CORDES

El primer joc es diu Compon i proposa un repte als nens i nenes: ser capaços d’esbrinar com segueix la melodia que estan escoltant. Per fer-ho han d’escoltar les diferents opcions que s’amaguen dins unes caixes, que també veuran en el concert, i seleccionar la que pensen que és la correcta. Amb aquest joc s’aconsegueix que gairebé sense adonar-se’n els petits treballin l’oïda a l’hora que van descobrint el repertori que veuran en directe a L’Auditori.

La segona proposta és el joc Cronomúsica. En aquest joc cal aconseguir que el músic agafi el seu instrument i arribi a temps a l’escenari per interpretar la peça abans no acabi de sonar la melodia que estem escoltant. Si ho aconseguim rebrem l’aplaudiment del públic i sinó el sentirem queixar-se.

El tercer joc porta per nom 4 cordes i ens proposa tres petits reptes per conèixer bé les diferents parts dels instruments de corda.

A Què ha desaparegut? el jugador ha de descobrir quina part de l’instrument és la que falta, a On va la peça? haurà de col·locar correctament cada part al seu lloc per que l’instrument quedi complet i a Dibuixa el que falta haurà de pintar, passant-hi el dit per sobre, la part de l’instrument que ha desaparegut. Tots aquests jocs s’han de completar abans no acabi la melodia que sona quan comença el repte.

Amb el joc 4 cordes els nens aprenen d’una manera divertida quines són les parts que formen un instrument de corda fregada i veuen molt gràficament les diferències entre un violí, un violoncel o una viola que son els instruments que formen el quartet de corda.
MÉS INFORMACIÓ

Més informació

  • Baixa't l'APP AQUÍ
  • Gratuïta!