ZOO DE BARCELONA

Zoo de Barcelona: Un centre de conservació de la biodiversitat i una fàbrica d’emocions

Des de 1892, el Zoo de Barcelona treballa per apropar la natura i la fauna silvestres a la societat. En l’actualitat, en un context de degradació creixent dels hàbitats, evitar una disminució dramàtica de la biodiversitat és encara possible si s’incrementen els esforços reals de conservació.

Per això, el Zoo del segle XXI centra la seva activitat en la conservació, a través de la participació en programes diversos de protecció d’espècies i hàbitats amenaçats –especialment del nostre entorn proper–, la investigació, mitjançant el desenvolupament de nombrosos projectes, i l’educació, fomentant el respecte per la natura i el medi ambient.

Tot això prioritzant el benestar dels seus animals, una gestió respectuosa amb l’entorn, i el treball conjunt amb altres zoos i entitats dedicades a la protecció i estudi de la biodiversitat i al desenvolupament sostenible. A través d’un pla estratègic ambiciós, el Zoo pretén donar el màxim impuls a aquests pilars bàsics de la seva activitat.

Zoo de Barcelona

L’esforç de la institució en el camp de la conservació es concreta en les següents dades:

 • Participació en gairebé un centenar de Programes europeus de gestió ex-situ (fora de l’hàbitat) d’espècies amenaçades.
 • Més del 85% de les espècies presents al Zoo incloses a la Llista vermella de la UICN – Unió Internacional per a la Conservació de la Naturalesa.
 • Prop d’un 30% dels animals nascuts al Zoo en els últims anys alliberats al seu hàbitat natural
 • Una inversió directa en investigació de més d’1,5 milions d’euros en l’última dècada a través de les beques de la Fundació Barcelona Zoo i del seu Programa de Recerca i Conservació (PRIC), un 50% de les quals assignades a projectes dedicats a fauna autòctona.El treball del Zoo segueix les directrius i estratègies establertes per l’Associació Mundial de Zoos i Aquaris (WAZA) i de l’Associació Europea de Zoos i Aquaris (EAZA),  sota el paraigua de les principals organitzacions internacionals dedicades a la preservació del patrimoni natural (UICN i Fons Mundial per la Natura – WWF). Llegeix més AQUÍ

Zoo de Barcelona

Però el Zoo de Barcelona és molt més. Forma part del patrimoni cultural i sentimental de Barcelona i dels seus ciutadans, i és un espai de coneixement i de contacte amb la natura per a tots els seus visitants, que tenen la possibilitat de passejar a l’aire lliure en un entorn natural privilegiat, amb arbres centenaris, i alhora gaudir d’una visió propera de fauna salvatge d’arreu del món. A través d’una experiència immersiva única, sensibilitza el públic i desperta vocacions en les noves generacions, que aprenen la necessitat de valorar i protegir la biodiversitat. És doncs una autèntica fàbrica d’emocions i una eina de transformació de la consciència de la ciutadania.

Zoo de Barcelona

Ubicat en l’entorn de l’històric Parc de la Ciutadella, al casc antic de la ciutat, i amb una superfície de poc més 13 hectàrees, el Zoo acull més de 2.000 animals de més de 300 espècies diferents, allotjats ens instal·lacions naturalitzades que recreen els seus hàbitats d’origen, així com més de 1.300 arbres, arbustos, plantes i flors d’unes 320 espècies botàniques.

Zoo de Barcelona

Rep anualment al voltant d’un milió de visitants i el seu club d’associats, el Zoo Club, reuneix un important nombre de famílies que el fan una de les institucions catalanes amb més associats. El seu Departament d’Educació, pioner a l’Estat, ofereix una programació regular d’activitats i visites guiades per a les escoles i el públic general, algunes de les quals són gratuïtes i un complement perfecte d’una visita lliure (https://www.zoobarcelona.cat/ca/activitats). A l’app del Zoo, el visitant hi troba informació actualitzada de tots els serveis i activitats disponibles el dia de la seva visita, i hi pot crear la seva ruta personalitzada, entre altres opcions interessants.

Zoo de Barcelona

El treball del Zoo segueix les directrius i estratègies establertes per l’Associació Mundial de Zoos i Aquaris (WAZA) i de l’Associació Europea de Zoos i Aquaris (EAZA),  sota el paraigua de les principals organitzacions internacionals dedicades a la preservació del patrimoni natural (UICN i Fons Mundial per la Natura – WWF). Llegiu més informació AQUÍ

➡ Compreu les entrades AQUÍ

 
MÉS INFORMACIÓ

Zoo de Barcelona

Parc de la Ciutadella, s/n 08003 Barcelona

Comarca:

Barcelonès
Telèfon:
93 225 67 80
Web:
http://www.zoobarcelona.com/

Més informació

El Zoo està obert tots els dies de l’any i té dos accessos, un pel mateix Parc de la Ciutadella i un altre pel carrer de Wellington, tocant al Passeig de Circumval·lació.

Com arribar-hi

S'hi accedeix fàcilment en transport públic.
 • Autobusos: D20, H14, H16, V21, V27
 • Metro: Barceloneta I Ciutadella-Vila Olímpica (L4) / Marina i Arc de Triomf (L1)
 • Tramvia: Ciutadella - Vila Olímpica (T4)
 • RENFE: Arc de Triomf i Estació de França
 • Bicing
Accès en vehicle privat
 • Ronda Litoral fins a la sortida número 22, la més propera al Zoo de Barcelona
 • Localitza els aparcaments més propers AQUÍ

Informació COVID-19

El Zoo ha fet front ràpidament a l'actual crisi sanitaria per fer front i oferir una visita segura. Les mesures que ha pres li han valgut la certificació com a Global Safe Site i el segell Safe Tourism Certified.
 • La certificació Global Safe Site garanteix la correcta implementació dels procediments de prevenció d’higiene, seguretat, neteja i desinfecció exigits davant de la crisi sanitària, i el Zoo l’ha obtingut en la qualificació Excellence.
 • El segell Safe Tourism Certified és una iniciativa de l’Instituto de calidad turística espanyola (ICTE), que distingeix els espais turístics que han posat en marxa amb èxit un sistema de prevenció de riscos específics contra el coronavirus. El Zoo de Barcelona és el primer zoo de l'Estat que rep aquest distintiu.
➡ Compreu les entrades AQUÍ