MUSEU I FORN DE VIDRE DE VIMBODÍ, A LA CONCA DE BARBERÀ

L’únic museu dedicat al vidre de Catalunya

El Museu i Forn de Vidre de Vimbodí és l’únic Museu dedicat al vidre de Catalunya i esta gestionat per l’Ajuntament de Vimbodí i Poblet.


PUBLICITATEs va crear com a reconeixement a la importància que el vidre bufat havia tingut durant la primera meitat del segle XX al municipi, si bé a l’edat mitjana ja hi havia hagut un forn de vidre prop del monestir de Poblet, que es va fer servir en la construcció del monestir (llums, llànties…).

El plàstic va contribuir al tancament de les fàbriques als anys 50.

La visita al Museu consta de la visita a l’exposició permanent de peces cedides pels vilatans i elaborades als antics forns de la localitat, de les eines utilitzades pel treball del vidre i dels estris i materials que empraven els sargaires per revestir les garrafes. I es completa amb la demostració en directe de la tècnica del vidre bufat a càrrec del mestre vidrier.

Les demostracions de la tècnica de vidre es realitzen només els caps de setmana, excepte per grups amb prèvia reserva i per a escoles.

El Museu ofereix descomptes amb el carnet Jove, amb el carnet de VxL (Voluntariat per la llengua del Consorci de Normalització Lingüística), amb les entrades combinades SENTUR i amb la targeta turística CONCACARD.

Vimbodí i Poblet està situat al sud-oest de la comarca de la Conca de Barberà, a la província de Tarragona, i limita amb les comarques de les Garrigues (Lleida) i el Baix Camp (Tarragona).

El municipi està situat a 10 km de Montblanc, la capital de la comarca, en un encreuament de camins entre Lleida i Tarragona.

MÉS INFORMACIÓ

Museu i forn de vidre amb nens

c/ Joan Grinyó, 11 - Vimbodí

Comarca:

Conca de Barberà
Latitud i Longitud:
41.4001120, 1.048071
Telèfon:
977 87 83 25
E-mail:
museudelvidre@vimbodiipoblet.cat
Web:
http://www.museudelvidre.cat/?#

Més informació

Com arribar-hi
En cotxe
 • Si vens de Barcelona: Per l'autopista AP-7 direcció Lleida / Saragossa fins a connectar amb l'AP-2. Per l'autopista AP-2: Sortida 9 - Montblanc. Seguir per la N-240 direcció Lleida. Per l'autovia A-2: Sortida 532 - Montmaneu / Sant Guim de Freixenet / Santa Coloma de Queralt (direcció Santa Coloma de Queralt). Des de Santa Coloma de Queralt per la carretera C-241 fins a Montblanc. Seguir per la N-240 direcció Lleida.
 • Si vens de Girona:  Per l'autopista AP-7 direcció Lleida / Saragossa fins a connectar amb l'AP-2. Per l'autopista AP-2: Sortida 9 - Montblanc. Seguir per la N-240 direcció Lleida.
 • Si vens de Lleida:  Per l'autopista AP-2: Sortida 8 - L'Albi. Seguir per la N-240 direcció Tarragona. Per la carretera nacional N-240 direcció Tarragona.
 • Si vens de Tarragona:  Per la carretera nacional N-240 direcció Lleida
 • Per l'autovia T-11 direcció Reus fins a la sortida de Montblanc i seguir per la C-14 fins arribar a Montblanc. Seguir per la N-240 direcció Lleida.
Horaris
 • Dimarts a divendres de 10 a 13.30h i de 17 a 19h.
 • Dissabtes i diumenges de 10 a 14h.
 • Dilluns (festius inclosos): TANCAT.
 • Resta de dies festius de 10 a 14 hores
Horari demostracions:
 • Les demostracions nomes es realitzen durant el cap de setmana, la resta de dies en visites concertades.
 • Última demostració, 1 hora abans de tancar.