MUSEU MOTO A BARCELONA I BASELLA

Passió per les dues rodes

Museu Moto Barcelona és un espai de visita obligada per a tots els aficionats del món del motor, però va molt més enllà de la simple vessant tècnica dels vehicles.


PUBLICITATCada una de les motocicletes que configuren la col·lecció expliquen històries personals, curiositats, anècdotes, …

museu moto

Inaugurat el maig de 2011, ocupa els baixos rehabilitats de l’antic convent de Sant Felip Neri, al cor del barri gòtic, una de les zones més turístiques i freqüentades de Barcelona.

Actualment acull l’exposició permanent “La Moto, societat, indústria i competició” Es tracta de 40 models de marques nacionals i internacionals que permeten acostar-se a la motocicleta des d’una perspectiva social, lúdica, esportiva i industrial.

Permet descobrir totes les facetes que fan d’aquest vehicle una cosa tan única i especial, amb una selecció de les principals marques nacionals i internacionals.

En aquesta mostra, el visitant pot realitzar un interessant recorregut al llarg de 5 àmbits diferents (Societat, Competició, Indústria, La Moto Catalana i La Moto i el Cinema) on podrà contemplar un total de 40 motocicletes de marques nacionals i internacionals, amb diversos prototips i unitats úniques al món.


PUBLICITATDes dels seus inicis com a vehicle d’elit fins a la seva actual funció a les grans ciutats com la millor solució de mobilitat personal, passant per la vessant lúdica i esportiva i també la importància de la seva indústria, capital en molts països.

Un dels àmbits més espectaculars és el dedicat al món de la competició, on s’hi pot veure, entre d’altres, un prototip de Harley-Davidson de 1915, la Honda NSR 250cc de Sito Pons Campiona del món de 1989 o la BMW amb la que Joan Porcar va participar al Ral·li Dakar l’any 1983.

Pel que fa a la indústria, no falten models de mítiques marques com BSA, BMW, Indian, Royal Enfield o Honda, ni tampoc una representació de la Moto Catalana (Bultaco, Montesa, OSSA, Sanglas, Derbi, Rieju,…).

El museu inclou una sala d’exposicions temporals que es renova anualment. Fins al març de 2017 es pot visitar Scooters, un segle de moto urbana.

La Fundació Museu Moto Mario Soler és qui gestiona el Museu de la Moto de Barcelona i també el Museu de la Moto de Bassella. Dos espais únics i singulars.

Museu Moto Basella (Alt Urgell, Lleida) es va inaugurar l’any 2012 i considerat com un dels millors d’Europa per la qualitat de la seva col·lecció.

Amb 1000m2 d’exposició i més de 200 motocicletes de tots els estils i èpoques convida a realitzar un viatge en el temps sobre dues rodes. A més d’un àmbit dedicat al món de la competició, acull també petites mostres temporals que permeten conèixer detalls i anècdotes de determinats pilots, fabricants, marques, models, disciplines,…

La peça estrella és, sense dubte, l’original taller on Mario Soler va restaurar durant els anys ’70 i ’80 totes les motocicletes que configuren la col·lecció. Un espai molt singular que manté l’essència de tota la seva activitat, on el temps es va aturar fa més de 20 anys…

Compra les entrades al Museu Moto Barcelona

MÉS INFORMACIÓ

Museu Moto amb nens

c/ de la Palla 10 (08002 Barcelona)

Comarca:

Alt Urgell Barcelonès
Latitud i Longitud:
41.3834166, 2.172276
Telèfon:
933 186 584
E-mail:
barcelona@museumoto.com
Web:
http://www.museumoto.com/?#

Més informació

Compra les entrades al Museu Moto Barcelona

Museu Moto Bassella