MUSEU VICTOR BALAGUER, A VILANOVA I LA GELTRÚ


Vine a conèixer un museu centenari, creat fa més de 125 anys; un dels museus més antics i singulars de Catalunya.

Compta amb una col·lecció de pintura del Barroc provinent del Museo Nacional del Prado, amb obres d’el Greco, Rubens, Goya, Ribera, Van Dyck, etc i una important col·lecció de pintura i escultura catalana dels segle XIX i XX amb peces de Rusiñol, Casas, Fortuny, Joaquim Mir o Isidre Nonell entre d’altres.

Pel que fa a l’art contemporani, cal destacar la col·lecció d’art informalista, la més complerta de Catalunya.

Fruit dels interessos del vuit-cents, també s’hi poden veure objectes de diverses cultures com ara la col·lecció de l’Antic Egipte, amb una mòmia d’infant, o les armadures de samurais. Així com peces d’arts decoratives.

Víctor Balaguer va ser escriptor i polític i un dels principals impulsors de la Renaixença, i va ser ell mateix qui va crear aquest edifici expressament per a complir les funcions de museu i biblioteca, un fet insòlit a l’època i amb la intenció que fos un centre d’ensenyament obert a tothom.

L’edifici i les sales de la planta baixa del museu mantenen en bona part l’aspecte original del vuit-cents, com en el cas de la Biblioteca amb més de 25.000 volums.

L’important fons artístic del segle XIX ha convertit el Museu Víctor Balaguer en museu secció del Museu Nacional d’Art de Catalunya.

T'HA AGRADAT? COMPARTEIX 😉Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

MÉS INFORMACIÓ

Museu Víctor Balaguer

Av. Víctor Balaguer, s/n

08800 Vilanova i la Geltrú

Barcelona

Comarca:

Garraf
Latitud i Longitud:
41.2209368, 1.7277142
Web:
http://www.victorbalaguer.cat/

Com Arribar-hi

Més informació

Horaris

Matins: de dimarts a divendres de 10 a 14 h, dissabtes i diumenges d’11 a 14 h.
Tardes: de dimarts a dissabte de 17 a 19 h i dijous de 19 a 21h.
Dilluns tancat