MUSEU MOLÍ PAPERER DE CAPELLADES, A L’ANOIA


Us imagineu poder fer nosaltres mateixos un full de paper?

El Museu Molí Paperer de Capellades ens ofereix aquesta possibilitat en un marc incomparable: un antic molí paperer del segle XVIII acull aquest museu, un dels més important a nivell internacional, on encara s’hi elabora paper fet a mà de forma artesana.

Podrem descobrir la història del paper, els diferents tipus de molins paperers i conèixer el seu procés de fabricació. Podrem visitar una reconstrucció d’un molí del segle XVIII, amb la maquinària original, i presenciar el procés de la fabricació del paper fet a mà que diàriament s’hi realitza.

A més de les visites guiades al museu, es realitzen tallers de fabricació del paper a mà, paper reciclat i sobre l’escriptura. És molt destacable la important tasca divulgativa del Museu, amb una àmplia oferta d’activitats adreçades a tots els públics, en la que hi té una gran importància les visites escolars.

Taller familiar
Els caps de setmana i festius tots els membres de la família poden fer el seu propi full de paper.
Preu: suplement de 2,00 € al preu de l’entrada.

Visita col.lectiva
Visita guiada diària per les diverses sales del museu per conèixer tota la història del paper (antecedents, la invenció del paper, els molins paperers, el procés d’elaboració artesanal, i la fabricació actual)

Taller blanc
Visita guiada, de dilluns a divendres, per les diverses sales del museu per conèixer tota la història del paper i elaboració a mà d’un full de paper blanc al taller del museu.

Taller color
Visita guiada, de dilluns a divendres, per les diverses sales del museu per conèixer tota la història del paper i elaboració a mà de tres fulls de paper (blanc, color i reciclat) al taller del museu.

Taller reciclat
Visita guiada, de dilluns a divendres, per les diverses sales del museu per conèixer tota la història del paper i elaboració de pasta de paper reciclat a partir de diari, i realització a mà d’un full de paper reciclat al taller del museu.

T'HA AGRADAT? COMPARTEIX 😉Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

MÉS INFORMACIÓ

Museu Molí Paperer

c. Pau Casals, 10

08786 Capellades

Comarca:

Anoia
Latitud i Longitud:
41.528654, 1.6822013
Telèfon:
93 801 28 50
E-mail:
museu@mmp-capellades.net
Web:
http://mmp-capellades.net/web/

Com Arribar-hi

Més informació

El Museu Molí Paperer de Capellades, està situat en un antic molí paperer del segle XVIII, anomenat "Molí de la Vila. Al costat del Molí s'hi troba La Bassa.

Horaris

De dilluns a divendres de 10 a 14h
Dissabtes, diumenges i festius d'11 a 14h
Tots els dies del mes d'agost de 12 a 14h
Tancat: 1 i 6 de gener, 25 i 26 de desembre.