MUSEU DE L’AIGUA DE LLEIDA


Descobreix la ciutat de l’aigua!

El Museu de l’Aigua de Lleida ens endinsa en l’íntima relació entre Lleida i l’aigua. La ciutat, situada vora el Segre i envoltada de boira  mig hivern, conserva espais i construccions magnífiques relacionades amb l’aigua.

Podeu visitar dos d’aquests espais:

1.- El campament de La Canadiense: recinte situat al costat del canal de Seròs i construït per La Canadiense, una empresa que es dedicava a fer llum a partir de l’aigua del Segre. D’això en fa gairebé 100 anys, quan un enginyer americà, el Dr. Pearson, vingué a Catalunya per portar-hi l’electricitat. Tot això i molt més ho podeu descobrir a l’exposició “La força de l’aigua: el Dr. Pearson i les obres de la Canadiense a Lleida”.

El campament de La Canadiense acull també l’exposició “Aigües del món, un món d’aigües”, que mostra la col·lecció d’ampolles d’aigua d’arreu del món, que han portat persones que viatgen i que han contribuït amb una mostra de l’aigua del lloc on han estat. L’exposició ens fa reflexionar també sobre la necessitat de beure i la importància de l’aigua pel cos humà.

2.- El dipòsit del Pla de l’Aigua: antic dipòsit d’aigua de la ciutat, construït a finals del Segle XVIII per donar aigua potable als habitants de Lleida. L’aigua, aleshores, no arribava a les cases, sinó que s’havia d’anar a buscar a les fonts monumentals que es van construir també en aquella època, i que encara es conserven.

Activitats familiars

El Museu de l’Aigua us proposa visites guiades gratuïtes als espais del museu i a les rutes de l’aigua que es programen al llarg de l’any.

Al campament de La Canadiense teniu visites tots els dissabtes i diumenges a les 12 hores. Al dipòsit del Pla de l’Aigua, cada segon dissabte de mes, a les 12 hores. Per aquesta visita cal inscriure’s prèviament.

T'HA AGRADAT? COMPARTEIX 😉Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

MÉS INFORMACIÓ

Museu de l'aigua

Més informació

Horaris

Campament de La Canadiense

Av. de Miquel Batllori, 52 (la Bordeta)
25001 Lleida

De dimarts a diumenge i festius, d’11 a 14 hores

Dipòsit del Pla de l’Aigua

C. de Múrcia, 10 (pl. del Dipòsit)
25002 Lleida

Dissabte, diumenge i festius, d’11 a 14 hores